X

Bărbatul care a ars-o de vie pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit

Bărbatul care a ars-o de vie pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit

Dickson Ndiema Marangach, bărbatul acuzat că și-a incendiat iubita , originară din Uganda, maratonista Rebecca Cheptegei, a murit luni seară, în urma arsurilor suferite în timpul crimei, potrivit News.ro. 

Marangach, iubitul sportivei de 33 de ani, a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului, după ce și-a stropit concubina cu benzină și i-a dat foc. Atleta, arsă în proporție de 80%, a murit câteva zile mai târziu, după ce i-au cedat toate organele.

Marți dimineață, oficialii spitalului Moi Teaching and Referral Hospital, din Eldoret, au confirmat decesul agresorului.  „Este adevărat că l-am pierdut pe Dickson Ndiema aseară (n.r. luni seară), în jurul orei 20:00”, au transmis reprezentanții spitalului.

Ugandeza a fost omorâtă la câteva săptămâni, în Kenya, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Paris, pe data de 1 septembrie, când se întorcea acasă de la biserică, împreună cu copiii ei.

Tatăl maratonistei susține că totul a pornit de la o bucată de pământ, după ce fiica sa cumpărase un teren în comitatul Trans Nzoia, unde și-a construit o casă, pentru a fi aproape de centrele de pregătire atletică din Kenya.

Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, Stéphane Dujarric, a condamnat „cu fermitate” această „crimă violentă”, „care ilustrează o problemă mai largă, prea adesea ignoră”, și anume violența împotriva femeilor.

Cheptegei nu este un caz singular, fiind a treia atletă din Kenya care a murit din cauza violenței, din octombrie 2021. În memoria ei, numele său va fi dat unei săli de sport din Paris.

Tags: atleta arsamuritRebecca Cheptegei
Categorii: DiverseȘtirile zilei