X

Bărbatul care a aruncat cocktail-uri Molotov în Ambasada Rusiei a fost eliberat

Bărbatul care a aruncat cocktail-uri Molotov în Ambasada Rusiei a fost eliberat

Bărbatul de 54 de ani, care la data de 17 martie, a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost eliberat din sala de judecată, scrie portalul deschide.md.

Citește și: Vlah le cere legislatorilor moldoveni să adopte o declarație pentru „asigurarea păcii”

Magistrații de la Judecătoria Chișinău l-au găsit vinovat pentru „împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral sau a activității organelor electorale” și au dictat 150 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Totuși, ținând cont că acesta s-a aflat în izolatorul de detenție timp de 50 de zile, magistrații au considerat că pedeapsa aplicată a fost executată integral – individul fiind eliberat din sala de judecată.

De menționat că incidentul s-a produs la data de 17 martie, când Rusia desfășura alegeri prezidențiale. În acea zi, inculpatul s-a apropiat la secția de votare deschisă în incinta Ambasadei Federației Ruse la Chișinău și, în semn de protest față de regimul de la Kremlin, a aruncat peste gardul misiunii diplomatice două cocktail-uri Molotov. La scurt timp, acesta a fost reținut de carabinierii aflați în preajmă.

Tags: cocktail-uri Molotov în Ambasada Rusieicocktail-uri Molotov la Chisinau
Știrile zilei