Bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime a fost inculpat pentru omor din culpă în Belgia

Publicat:

Şoferul maşinii care a intrat duminică în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării, a fost inculpat pentru omor din culpă şi încarcerat în noaptea de luni spre marţi, a declarat avocatul său pentru posturi de radio belgiene, transmite AFP, potrivit agerpres.

Judecătorul de instrucţie a reţinut, aşadar, teza accidentului, nu pe cea a unui gest deliberat, aşa cum lăsa să se înţeleagă deschiderea unei anchete pentru ‘omoruri’ imediat după eveniment.


Citeşte şi: Ducii de Cambridge au fost forțati să anuleze o etapă a turneului din Caraibe după ‘o palmă peste față’ – Black News

Tragedia s-a produs duminică, cu puţin înaintea orei locale 05:00 (04:00 GMT), şi s-a soldat cu şase morţi, zece răniţi grav şi 20 de persoane cu răni mai uşoare.

Automobilul, un BMW puternic, a intrat într-un grup de persoane costumate pentru carnaval.

Şoferul, Paolo F., un amator de viteză căruia îi fusese suspendat o dată permisul, i-a explicat judecătorului că nu şi-a dat seama că intra într-o mulţime, a declarat avocatul său la radio RTBF. Şoferul şi pasagerul şi, totodată, vărul său Nino se întorceau de la un club de noapte.

Paolo F. a fost încarcerat după ce a fost inculpat pentru omor din culpă şi vătămare corporală din culpă, în timp ce vărul său a fost inculpat pentru neacordare de ajutor unor persoane în pericol, fiind pus în libertate sub control judiciar.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski INSISTĂ pentru o întâlnire cu Putin – Black News

Potrivit parchetului, Paolo F. era ‘uşor băut’. ‘Avem informaţii că e vorba de persoane cărora le plac maşinile şi viteza. Surprinzătoare sunt totuşi viteza şi lipsa frânării’, a declarat luni procurorul general din Mons, Ignacio de la Serna.

Tragedia petrecută duminică a emoţionat Belgia, unde în Postul Paştelui defilările de carnaval sunt frecvente, o tradiţie ce fusese întreruptă în ultimii ani din cauza pandemiei de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.