X

Bărbatul, care ‘a plantat’ colete suspecte la ambasadele din Australia, a fost arestat

Poliţia australiană a arestat un individ bănuit că a trimis mai multe zeci de colete suspecte unor ambasade şi consulate din Australia, au anunţat joi responsabili locali, potrivit AFP, transmite agerpres.

Acest bărbat în vârstă de 48 de ani a fost arestat miercuri seară la domiciliul său din statul Victoria, în sud-estul ţării, au informat responsabilii australieni. El este bănuit că a trimis 38 de colecte suspecte unor ambasade şi consulate la Melbourne, Canberra şi Sydney.

Citește și : SUA nu au prezentat până acum Rusiei nicio dovadă reală privind presupusa ei ingerinţă în alegerile americane (Riabkov)

Suspectul a fost arestat la câteva ore după sosirea în mai multe consulate din Melbourne, capitala statului Victoria, a unor colete al căror conţinut este în continuare examinat pentru a stabili natura acestuia.

Consulatul britanic din Melbourne a fost unul dintre primele vizate. “Suntem în legătură cu poliţia federală şi autorităţile locale cu privire la această situaţie. Toţi angajaţii noştri sunt sănătoşi şi în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice britanice.

Citeşte şi: Poliţia mexicană a descoperit 20 de cadavre, majoritatea carbonizate

Consulatul SUA în Melbourne a anunţat la rândul său că a primit “un pachet suspect”, care a fost preluat de pompierii din oraş şi de poliţia federală, care a declanşat o anchetă.

Vic Emergency, o agenţie însărcinată cu situaţiile de urgenţă şi aflată în subordinea guvernului statului Victoria a dezvăluit mai multe cazuri de colete suspecte descoperite în oraş, inclusiv lângă misiuni diplomatice ale Spaniei, Japoniei, Egiptului, Indiei şi Pakistanului.

Tags: ambasadeaustraliacanberracolete suspecteconsulatemelbourneSydneyVictoria
Categorii: Știrile zilei