X

Bărbatul din Eritreea împuşcat într-un atac rasist în orașul german Waechtersbach a părăsit spitalul

Un bărbat din Eritreea împuşcat într-un atac rasist a părăsit spitalul, a anunţat joi primarul oraşului german Waechtersbach unde a avut loc atacul luna trecută, informează DPA, potrivit agerpres.

Procesul de vindecare va dura ceva timp, a precizat primarul Andreas Weiher. El a adăugat că autorităţile oraşului au oferit sprijin psihologic victimei de 26 de ani, care intenţionează să plece din oraşul situat la est de Frankfurt pentru a lăsa incidentul în urmă.

Citește și : Vladimir Putin va efectua o vizită oficială în Finlanda

Un bărbat german de 55 de ani dintr-un oraş vecin l-a împuşcat pe eritreean din maşina sa în noaptea de 22 iulie înainte de a se împuşca la rândul său în cap murind la locul faptei. Anchetatorii cred că el era un “infractor frustrat, izolat şi singur” care a acţionat din motive xenofobe.

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat ulterior în linişte la locul atacului.

Procurorii au confirmat că bărbatul german a lăsat o scrisoare, dar nu au oferit detalii despre conţinut. Site-ul german de ştiri Spiegel Online a anunţat anterior că scrisoarea conţinea o svastică şi cuvintele “Onoarea mea este loialitatea”, deviza soldaţilor nazişti SS.

Citește și : Patru persoane, înjunghiate mortal în California. Presupusul autor a fost arestat preventiv

Tags: atacEritreeainfractorSpiegel OnlineWaechtersbach
Categorii: Diaspora