Bărbatul fără adăpost care a intervenit în timpul unui atac terorist la Melbourne, acuzat de furt şi eliberat pe cauţiune

Publicat:

Un bărbat care trăieşte pe străzi şi care a fost poreclit “Trolleyman” pentru modul eroic în care a folosit un cărucior de cumpărături pentru a anihila un terorist care atacase oamenii cu cuţitul la Melbourne a fost acuzat de furt şi apoi eliberat pe cauţiune, relatează dpa sâmbătă, scrie Agerpres.

Michael Rogers, de 46 de ani, se afla pe artera aglomerată Bourke Street pe 9 noiembrie când un bărbat a aruncat în aer un autovehicul şi a început să atace oamenii din apropiere cu un cuţit, omorând un bărbat şi rănind alţi doi înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului.


Citește și :  Pence: Asasinii jurnalistului Khashoggi vor da socoteală în faţa SUA

Atacatorul a încercat în mod repetat să-i înjunghie cu cuţitul pe cei doi poliţişti care au venit primii la locul agresiunii, dar Rogers a luat un cărucior de cumpărături şi l-a împins de mai multe ori în calea bărbatului pentru a-l bloca.

Poliţiştii l-au împuşcat în cele din urmă pe bărbat pentru a opri atacul. Poliţia a anunţat mai târziu că bărbatul de 31 de ani născut în Somalia Hassan Khalif Shire Ali era cunoscut poliţiei antiteroriste drept un recrut al Statului Islamic.

Rogers a fost elogiat ca un erou şi campania online “Nu toţi eroii poartă pelerină” a adunat peste 140.000 de dolari australieni (102.732 de dolari americani) într-un fond pentru a-l ajuta.

El a apărut la canalul naţional ABC TV unde a declarat că nu este un erou şi că a avut o viaţă agitată.

Sâmbătă, ABC a relatat că poliţia a vrut să-l interogheze pe Rogers în privinţa unei serii de furturi din locuinţe şi pentru încălcarea condiţiilor eliberării condiţionate înainte de actul său eroic.

Citește și : Submarinul argentinian San Juan – localizat în Oceanul Atlantic, la un an după dispariția sa

Rogers s-a predat poliţiei vineri noapte şi a petrecut noaptea la închisoare, după ce a fost inculpat cu două capete de acuzare pentru furt din locuinţe, furt şi comiterea unei infracţiuni în perioada de cauţiune.

El a fost eliberat pe cauţiune după ce a apărut sâmbătă în faţa unui tribunal, a relatat ABC. El va compărea din nou în faţa instanţei pe 27 noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.