Bărbatul înarmat care ameninţa să arunce un pod la Kiev a fost arestat – Nicio persoană nu a fost rănită

Publicat:

Forţele speciale ucrainene l-au reţinut pe bărbatul înarmat care a blocat miercuri un pod strategic la Kiev, ameninţând să-l arunce în aer şi trăgând focuri de armă în aer, a indicat poliţia municipală, citată de France Presse, potrivit agerpres.

“Bărbatul a fost arestat”, a declarat poliţia într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.


Potrivit Ministerului de Interne ucrainean, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Citește și : Rebelii houthi din Yemen ameninţă să lovească ‘zeci de ţinte’ din Emiratele Arabe Unite

Conform media ucrainene, bărbatul este un militar activ în vârstă de 42 de ani şi a luptat împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.

Originar din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu cinci ani, el a predat în iunie poliţiei “un kilogram de explozibil”, afirmând că îl găsise într-un sat, potrivit site-ului de informaţii thebabel.net.

“El este foarte periculos, este înarmat şi a tras asupra dronei” poliţiei, a declarat pentru AFP o sursă din poliţia ucraineană.

Bărbatul părea a fi sub influenţa drogurilor, a asigurat la rândul său primarul Kievului, Vitali Klitchko, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

Poliţia a calificat acest caz drept “pregătiri pentru un atentat terorist” şi a lansat o “operaţiune specială”, după ce blocase circulaţia maşinilor şi a metroului pe acest pod care traversează râul Nipru, potrivit şefului poliţiei din Kiev, Andrii Krişcenko.

Numeroase maşini ale poliţiei şi cel puţin un blindat au fost trimise la faţa locului, a constat un fotoreporter AFP. Trăgători de elită au fost de asemenea desfăşuraţi, potrivit presei.

Citește și : Administraţia Trump revocă dreptul statului California de a-şi fixa propriile norme pentru noxele automobilelor

Această situaţie, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriaşe în capitala ucraineană, unde poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care multe se află de cealaltă parte a râului.

Incidentele implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde numeroase arme se află în circulaţie ca urmare conflictului cu separatişti proruşi în estul ţării, care a făcut aproape 13.000 de morţi din 2014 până în prezent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministru ceh: R. Moldova poate miza pe expertiza Cehiei în procesul de integrare europeană

Ministru ceh: R. Moldova poate miza pe expertiza Cehiei în procesul de integrare europeană Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, s-a întâlnit ieri la...

Incident violent în capitala Franței. Patru persoane au fost rănite într-o încăierare cu bâte, la Paris

Incident violent în capitala Franței. Patru persoane au fost rănite într-o încăierare cu bâte, la Paris Patru persoane au fost rănite într-o încăierare între cetățeni...

ONU condamnă Israelul pentru utilizarea forţei în Cisiordania ocupată

ONU condamnă Israelul pentru utilizarea forţei în Cisiordania ocupată Oficiul din Cisiordania ocupată al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului a condamnat sâmbătă utilizarea forţei...

Locuitorii insulei Santorini din Grecia s-au săturat de supraturism; Primar: „Nu avem nevoie de mai multe hoteluri”

Locuitorii insulei Santorini din Grecia s-au săturat de supraturism; Primar: „Nu avem nevoie de mai multe hoteluri” Este vorba despre un simbol al turismului din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.