X

Bărbatul infectat cu virusul West Nile s-a vindecat complet

Bărbatul infectat cu virusul West Nile s-a vindecat complet

Bărbatul de 49 de ani, infectat cu virusul West Nile, a fost tratat și externat, după aproape două săptămâni de spitalizare, anunță reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Pacientul a fost internat în secția de Terapie Intensivă între 7 și 23 august 2024, fiind diagnosticat și cu leptospiroză.

Cele două infecții au evoluat concomitent, afectând multiple organe și sisteme ale corpului, inclusiv sistemul nervos, digestiv, renal, osteo-articular și de coagulare.

Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

Potrivit instituției, intervenția și tratamentul adecvat administrat de echipa medicală au permis gestionarea eficientă a stării pacientului. În context, specialiștii din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” vin cu următoarele recomandări în scopul protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:

La apariția semnelor specifice acestei infecții, cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medic.

Amintim că acesta este al doilea caz înregistrat în Republica Moldova, primul fiind raportat în 2019. Bărbatul a fost înțepat de țânțari în timpul șederii sale în Italia, țară unde virusul este prezent și unde au fost raportate mai multe cazuri în acest an.

Conform ultimelor date ale Centrului European de Control al Bolilor (ECDC), în anul 2024, opt țări din Europa, inclusiv Italia, au raportat 69 de cazuri umane de infecție cu VWN. Recent, România a înregistrat primul deces cauzat de VWN în acest an. Victima este un bărbat de 83 de ani din Suceava.

Tags: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”West Nile
Sănătate