X

Bărbatul ucis la Râșcani era turc și făcea parte dintr-o grupare criminală

Bărbatul ucis la Râșcani era turc și făcea parte dintr-o grupare criminală

Bărbatul care a fost ucis, astăzi, în sectorul Râșcani al capitalei, era de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală, precizează oamenii legii.

Citește și: Primarul Ceban cere poliției să asigure securitatea oamenilor

„Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar. Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală”, se menționează în nota emisă de IGP.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul ucis  a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.  Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz.  Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

Bărbatul a fost ucis astăzi la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. Potrivit poliției, atacatorul se deplasa pe o trotinetă în momentul în care a tras câteva focuri de armă în direcția victimei. Bărbatul atacat a murit la fața locului.

Atacul a fost comis în plină stradă în prezența trecătorilor. Cu puțin timp în urmă, poliția a publicat și fotografia presupusului asasin, care purta cagulă pe cap. Cetățenii au fost rugați să anunțe la 112 dacă-l văd pe suspect, însă, avertizează să nu intre în contact cu el pentru că este înarmat.

Totodată, oamenii sunt îndemnați la calm. La moment toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Șoferii sunt rugați să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii.

Categorii: Știrile zilei