Barbra Streisand : Nu-mi face plăcere să urc pe scenă şi să ţopăi în toate părţile

Publicat:

Cântăreaţa şi actriţa americană Barbra Streisand a acordat de curând un interviu în care a explicat motivele pentru care a susţinut un număr relativ mic de concerte live pe parcursul carierei sale impresionante şi a spus că evită astfel de reprezentaţii deoarece ele nu îi oferă satisfacţii şi, în plus, îi creează impresia că o obligă “să se dea în spectacol”, informează agerpres .

Tracul resimţit pe scenă, senzaţia că “se dă în spectacol” şi o aversiune asumată faţă de capcanele celebrităţii au limitat numărul concertelor susţinute de Barbra Streisand – o artistă recompensată cu două premii Oscar şi cu 10 premii Grammy – la doar 100 de reprezentaţii cu public începând din 1963 şi până în prezent.


Ajunsă între timp la vârsta de 73 de ani, Barbra Streisand a înregistrat pentru Netflix concertul pe care l-a susţinut în Miami în cadrul unui turneu în Statele Unite în 2016. Documentarul care îl va prezenta, intitulat “Barbra: The Music… The Mem’ries… The Magic!”, va fi lansat oficial miercuri.

Citește și : Parisul a fost ales să găzduiască Autoritatea Bancară Europeană

“Nu-mi face plăcere să urc pe scenă şi să ţopăi în toate părţile. Mă simt ca şi cum aş face pe grozava. Nu-mi place să mă dau în spectacol. Îmi place să stau nemişcată. Îmi place să stau pe scaun şi să cânt liniştită în faţa spectatorilor. Pentru mine e greu să fiu prea teatrală”, a declarat celebra artistă americană într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

“Investeşti mult timp în aşa ceva – aproximativ trei luni pentru a pregăti un concert, pentru a decide ceea ce vei cânta. Am nevoie de la fel de mult timp ca pentru a filma un lungmetraj. Aşadar, acest film este un fel de document pentru posteritate”, a adăugat artista.

În documentarul realizat de Netflix, Barbra Streisand interpretează multe piese celebre extrase de pe cele 11 albume de studio ale sale, precum “The Way We Were”, “People” şi “You Don’t Bring Me Flowers”. Documentarul include şi secvenţe din filme, imagini surprinse în culise, în timpul filmărilor de la lungmetrajele în care a fost distribuită vedeta americană, precum “Yentl”, dar şi din timpul unor sesiuni de înregistrări.

Filmul captează şi câteva momente din viaţa privată a renumitei cântăreţe – momente când se machiază singură, secvenţe înregistrate în timpul unor repetiţii şi scene în care artista era foarte nervoasă.

Cu excepţia unor gale de binefacere, tracul resimţit pe scenă a împiedicat-o pe Barbra Streisand să cânte în public timp de 27 de ani, după ce a uitat versurile unui cântec pe care îl interpreta într-un concert organizat în 1967 în Central Park din New York.

Depăşirea acelui moment dificil a fost pentru ea o adevărată provocare şi, parţial, motivul aflat în spatele unor serii de concerte de adio – şi de revenire – pe care le-a susţinut în ultimii 20 de ani.

“Am încercat tot felul de lucruri. Apoi s-a inventat teleprompterul, cel puţin aveam versurile în faţa mea, aşadar puteam să mă uit la ele şi să văd ceea ce urma să cânt. Îi invidiez cu adevărat pe aceia care se bucură atunci când cântă în faţa oamenilor. Eu pur şi simplu nu fac asta, de aceea iubesc să înregistrez în studiouri şi să joc în filme”, a spus Barbra Streisand.

“Atunci când am devenit puţin mai cunoscută, a început să îmi displacă însuşi statutul de star. Sunt concentrată cu adevărat doar pe procesul creativ. Acesta este lucrul care mă intrigă”, a adăugat vedeta americană.

Filmul deţine la rândul lui, într-un fel, calitatea de a opri timpul, spune artista, adăugând că şi-a pierdut tatăl când avea cu puţin peste vârsta de un an.

“Poate pentru că tatăl meu a murit atât de tânăr – avea doar 35 de ani – cred, probabil, în captarea momentelor pe peliculă”, a adăugat Barbra Streisand.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă Sindicaliștii consideră...

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.