X

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4 euro. Taxa este de persoană, se aplică pe noapte și se adaugă la taxa turistică catalană care variază în funcție de tipul de cazare și de sejur.

Autoritățile estimează că majorarea taxei va aduce orașului, în medie, 20 de milioane de euro în plus pe an.

„Da, dar tot degeaba pentru lipsa de locuinţe şi înghesuiala dementă din centru. Lumea modernă se plimbă în neştire, iar barcelonezii, ca şi veneţienii şi atâția alţii, nu mai pot plăti chiria din cauza invaziei de Airbnb, care a dublat aproape preţurile”, a comentat pentru G4Media Stela Brătescu, o locuitoare a Barcelonei.

Majorarea taxei de turism se va aplica tuturor vizitatorilor orașului, care înnoptează în toate tipurile de unități, și va fi stabilită la 4 euro de persoană pe noapte.

Citește și: ANSA atenționează asupra calității ouălor procurate pe timp caniculă

În plus, vizitatorii plătesc și o taxă turistică în funcție de tipul de cazare, scrie publicația Catalan News.com, potrivit Economedia. Cei cazați la un hotel de 5 stele vor plăti 3,50 euro în plus pe noapte, ceea ce înseamnă că noul total al taxelor turistice va fi de 7,50 euro pe noapte.

Cei cazați la un hotel de 4 stele plătesc 1,70 euro la taxa catalană de turism, ceea ce înseamnă un total de 5,70 euro. Turiștii care stau într-un Airbnb sau în orice alt apartament închiriat pentru uz turistic plătesc 2,25 euro de persoană pe noapte, ceea ce înseamnă că noul total va fi de 6,25 euro.

Tags: barcelonanoaptetaxa turistică
Social