Barnier: UE şi Marea Britanie pot ajunge la un acord pe tema Brexit săptămâna viitoare

Publicat:

Uniunea Europeană şi Marea Britanie pot ajunge la un acord pe tema Brexit săptămâna viitoare, afirmă negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, insistând însă că Londra probabil va fi nevoită să accepte controale comerciale în Irlanda de Nord, potrivit Mediafax.

“Un acord poate fi adoptat până pe 17 octombrie, miercurea viitoare, dacă reuşim să finalizăm negocierile”, a declarat Michel Barnier, citat de site-ul agenţiei Reuters.


Citește și : Zakharova: Peste 1.000 de militanţi au părăsit zona demilitarizată din regiunea siriană Idlib

Michel Barnier pledează pentru soluţionarea problemei vamale prin instituirea controalelor între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii.

Pentru taxe vamale şi TVA, “propunem folosirea actualelor proceduri, pentru a evita verificări la puncte de tranzit. Singurele controale vizibile între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii ar implica scanarea codurilor de bare în camioane şi containere, la bordul feriboturilor sau în porturile de tranzit”, a explicat Michel Barnier.

“Provocarea cu care ne confruntăm este să ne asigurăm că aceste proceduri sunt uşoare şi posibile, nu împovărătoare, mai ales pentru companiile mici şi mijlocii”, a subliniat Barnier într-un discurs rostit în Parlamentul European.

Citește și : Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel şi-a inaugurat contul pe Twitter

Partidul Democrat Unionist, de a cărui susţinere depinde Guvernul Theresa May, se opune instituirii de controale între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii. Michel Barnier a subliniat că sunt necesare alegeri politice dificile în Marea Britanie, dar nu din cauza Uniunii Europene, ci din cauza rezultatului referendumului în favoarea Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.