X

Băsescu susține că România nu poate ține piept Rusiei timp de o lună: ‘Trebuie reintrodus stagiul militar obligatoriu’

Băsescu susține că România nu poate ține piept Rusiei timp de o lună: ‘Trebuie reintrodus stagiul militar obligatoriu’

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, despre capacitatea de apărare a României, că ţara noastră nu este pregătită de o confruntare în care să ţină piept unei invazii a armatei ruse 30 de zile, precizând că ţara noastră nu este într-un asemenea pericol acum, dar trebuie să se pregătească. El s-a referit şi la efectivele armatei, apreciind că o armată de 70.000 de oameni e prea puţin, context în care se pronunţat în favoarea reintroducerii stagiului militar obligatoriu, transmite News.ro.

Traian Băsescu a fost întrebat, duminică, la Digi 24, dacă ar susţine reintroducerea stagiului militar obligatoriu, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

”Acum o susţin. Dacă aş putea semna reintroducerea stagiului militar, pentru că în România nu s-a abolit stagiul militar, ci doar s-a suspendat stagiul militar”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă nu a fost vorba să avem o avem o armată profesionistă şi nu una a întregului popor, Băsescu a răspuns: “Da, dar nu constataţi că o armată de 70.000 de oameni e prea puţin? Deci este mult prea puţin şi este clar că o ţară ca România, populaţia pe care o are România, nu se poate apăra decât cu toată populaţia ei. (…) Părerea mea este că trebuie să revenim la stagiul militar  Uitaţi-vă, deci ai 70.000 de militari, câţi sunt luptători, că în ăştia intră şi partea logistică intră hai să zicem 80 de mii, dar ai 20 de mii care sunt neluptători. Sunt personal civil şi personal din spatele frontului”.

Băsescu a mai fost întrebat despre capacitatea de apărare a României şi dacă este pregătită de o invazie.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

“România nu e pregătită de o confruntare în care să zicem să ţină piept unei invazii a armatei ruse, să spunem 30 de zile. Problema este cât rapid ne-ar sosi sprijinul aliaţilor. (…) Deci România în momentul de faţă singură, nu poate face faţă unei invazii, dar aş vrea să nu speriem lumea prin ridicarea subiectului. România nu este în pericolul unei invazii, dar trebuie să se pregătească. Iar dacă Trump va fi preşedintele Statelor Unite, trebuie să ştim că nu ne va lăsa nimeni fără să ne aducem contribuţia de 2% din PIB la creşterea capacităţii de luptă Armatei Române”, a afirmat Băsescu.

Tags: BăsescuRomania
Externe