Bashar al-Assad l-a primit pe şeful diplomaţiei iraniene, pentru discuţii legate de pandemie

Publicat:

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif, aflat într-o vizită la Damasc, s-a întâlnit cu preşedintele sirian Bashar al-Assad şi alţi oficiali de rang înalt, cu care a discutat despre evoluţiile din regiune în perspectiva noului coronavirus, relatează AFP, potrivit news.ro .

Este vorba despre prima întâlnire oficială – din aprilie 2019 – între cei doi, care au apărut purtând mască, iar Zarif purtând mănuşi, în fotografii publicate de preşedinţia siriană.


Citește și : Noua Zeelandă a ‘întrerupt lanţul transmiterii’ Covid-19. Nivelul patru de alertă va fi menţinut încă o săptămână

Iranul este – împreună cu Rusia – unul dintre principalii aliaţi ai Damascului în războiul care sfâşie ţara din 2011, soldat cu peste 380.000 de morţi.

Al-Assad a transmis ”condoleanţe Iranului şi poporului iranian”, pentru miile de morţi din cauza covid-19.

Republica islamică afirmă că a înregistrat 83.505 de contaminări şi 5.209 decese, iar Siria a înregistrat în mod oficial 39 de cazuri şi trei decese.

Şeful statului sirian a denunţat menţinerea sancţiunilor economice impuse de către Statele Unite atât Sirie şi cât şi Iranului, ”în pofida condiţiilor umanitare excepţionale”, anunţă preşedinţia siriană într-un comunicat postat pe reţele de seocializare.

Zarif a denunţat, la rândul său, ”sancţiunile crude” ale Washingtonului, care afectează ţările ”care luptă împotriva acestei maladii”, citat într-un comunicat emis de Teheran.

Al-Assad a denunţat de asemenea ”călcările în picioare ale Turciei a suveranităţii şi teritoriului” siriene în nordul ţării, unde Ankara este angajată militar de ani de zile alături de trupe auxiliare siriene.

Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 în Germania

Şeful diplomaţiei iraniene s-a întâlnit anterior, luni, cu omologul său sirian Walid Muallem, a anunţat într-un comunicat Ministerul sirian de Externe.

Cei doi miniştri au subliniat ”importanţa unei coordonări continue” în vederea unei ”consolidări a capacităţii celor două ţări de a înfrunta epidemia”, dar şi unei ”garantări a nevoilor necesare în deomeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului”, se arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.