X

Bashar al Assad, şi soţia sa, Asma, au trecut cu bine peste covid

Preşedintele Siriei, Bashar al Assad, şi soţia sa, Asma, sunt în convalescenţă după COVID-19 şi îşi vor relua în curând îndatoririle, după o perioadă de izolare la domiciliu, a anunţat miercuri preşedinţia de la Damasc printr-un comunicat preluat de Reuters şi agerpres.

Conform sursei oficiale, Assad, în vârstă de 55 de ani, şi soţia sa, care are 45 de ani şi s-a vindecat în 2019 de cancer la sân, au fost testaţi pozitiv la coronavirus după ce au manifestat simptome minore. În 8 martie, ei au anunţat că îşi vor continua activitatea în condiţii de izolare, acasă.

Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

Preşedinţia siriană a precizat că radiografiile şi analizele de laborator indică revenirea treptată la normal a cuplului prezidenţial.

Comunicatul de miercuri este primul după ce s-a anunţat că soţii Assad sunt infectaţi cu coronavirus.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

În Siria, numărul de cazuri a crescut brusc de la jumătatea lui februarie, a declarat agenţiei Reuters un membru al comitetului de consilieri guvernamentali pentru probleme legate de coronavirus, la începutul lui martie, când a început campania naţională de vaccinare.

Oficialii din domeniul sanitar afirmă că amploarea epidemiei este greu de evaluat din cauza lipsei condiţiilor pentru testare în sistemul de sănătate devastat de peste un deceniu de conflict.

Tags: Asma al-Assadbashar al assadcoronaviruscovid-19damascsiria
Categorii: Sinteze