Bashar al-Assad trimite un mesaj trupelor siriene: ‘Victoria este aproape!’

Publicat:

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat miercuri într-o scrisoare deschisă către trupele sale că sunt aproape să câştige războiul, după o serie de victorii pe teren, informează France Presse, potrivit agerpres.

‘Victoria noastră este aproape!’, a transmis el cu ocazia împlinirii a 73 de ani de la crearea armatei siriene.


Citeşte şi: Un avion cu 100 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Mexic – VIDEO

După mai bine de şapte ani de la începerea conflictului, forţele regimului au reuşit să preia de la rebeli şi jihadişti regiuni întregi, controlând de acum aproape două treimi din teritoriu, inclusiv o mare parte din oraşele principale, axe rutiere, precum şi numeroase puncte de trecere la frontieră.

Trupele siriene sunt susţinute pe plan militar de către aliaţii rus şi iranian, precum şi de către combatanţi ai Hezbollahului libanez şi miliţii irakiene, iraniene şi afgane.

Forţele proregim au reuşit să progreseze pe teren după bombardamente intense, dar de asemenea şi după acorduri de capitulare impuse rebelilor, ceea ce a antrenat plecarea a zeci de mii de combatanţi cu familiile lor din zonele recucerite de regim.

Preşedintele sirian a făcut aluzie miercuri la operaţiunile militare şi la aceste acorduri, citând în mesajul său numeroase zone preluate de la rebeli şi jihadişti.

Citeşte şi: Trump s-a răzgândit în privinţa Chinei şi măreşte taxa pe importuri

‘Din Homs şi Palmira până la Alep, de la Qalamoun şi Deir Ezzor până la Ghouta orientală şi Ghouta occidentală, alte oraşe şi alte sate. Ei au fost în sfârşit obligaţi să plece – umiliţi, ei s-au retras – după ce le-aţi dat un gust de înfrângere amară’, a afirmat Al-Assad în această scrisoare publicată de preşedinţia de la Damasc.

Forţele proregim încearcă în prezent să preia controlul în totalitate asupra provinciilor de sud Deraa şi Quneitra, pe care le controlează în prezent în proporţie de peste 90%.

Săptămâna trecută, Al-Assad a indicat că noua prioritate a acestor forţe este să recucerească provincia Idlib (nord-vest), controlată de jihadişti şi câteva facţiuni rebele.

Peste 350.000 de persoane au fost ucise din 2011 în conflictul din Siria, care a crescut în complexitate odată cu implicarea ţărilor străine şi grupărilor jihadiste pe un teritoriu fragmentat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.