X

Bătaie într-un centru pentru primirea de refugiaţi din nord-vestul Bosniei – 13 răniți

Douăzeci de migranţi au fost arestaţi miercuri după o bătaie care s-a soldat cu 13 răniţi într-un centru pentru primirea de refugiaţi din nord-vestul Bosniei, a anunţat pentru AFP poliţia locală, potrivit agerpres.

Poliţia a intervenit în noaptea de marţi spre miercuri la centrul de primire din Velika Kladusa, după ce a fost alertată de gardienii debordaţi de această bătaie, la care participau zeci de migranţi, a declarat Ale Siljdedic, purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Citește și : Polonezii din PiS şi britanicii lui Nigel Farage NU vor adera la grupul iniţiat de Salvini în PE

Forţele de ordine au fost atacate cu bare de metal, sticle şi pietre, înainte ca ele să preia controlul, în zorii zilei, a precizat el. Douăzeci de bărbaţi consideraţi lideri au fost arestaţi.

Zece migranţi şi trei poliţişti au fost răniţi uşor, iar o maşină a poliţiei a fost vandalizată, a adăugat Ale Siljdedic. “Acum, situaţia este calmă, însă tensionată”, a conchis el.

Centrul de primire este situat nu departe de Croaţia, ţară membră a UE cu care Bosnia-Herţegovina împarte o frontieră lungă de circa o mie de kilometri. El găzduieşte între 600 şi 700 de migranţi, în condiţii precare.

Sâmbătă, un incendiu izbucnit într-o parte a aceluiaşi centru s-a soldat cu 32 de răniţi, majoritatea suferind de arsuri, dar şi de traumatisme după ce au sărit pe ferestre de la etajul doi al clădirii, pentru a fugi din calea flăcărilor.

Bosnia a fost traversată de circa 25.000 de migranţi în 2018. În prezent, mai mult de 4.000 de persoane sunt găzduite în opt centre de primire, în special în regiunea Bihac (nord-vest), la frontiera cu Croaţia, potrivit organizaţiilor care se ocupă de ajutorarea lor.

Citește și : Un ministru important din guvernul britanic pune presiune pe Bruxelles

Tags: Ale SiljdedicBosnia-HerţegovinaCroatiamigrantirefugiatiUEVelika Kladusa
Categorii: Diaspora