Bateristul trupei The Moody Blues a murit la 80 de ani

Publicat:

Graeme Edge, bateristul trupei rock britanice The Moody Blues, renumită pentru hituri precum ”Nights In White Satin” şi ”Tuesday Afternoon”, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 80 de ani, informează DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Justin Hayward, solistul formaţiei care a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2018, i-a adus un omagiu joi. ”Este o zi foarte tristă. Muzica şi personalitatea lui Graeme sunt prezente în tot ceea ce am făcut împreună şi, din fericire, asta continuă să trăiască”.


Citeşte şi: O banală răceală ar putea oferi protecție suplimentară împotriva Covid – Black News

”Când Graeme m-a anunţat că se retrage, am ştiut că fără el nu va mai putea exista Moody Blues. Şi asta s-a întâmplat. E adevărat că el a păstrat grupul unit de-a lungul anilor, pentru că i-a plăcut. La sfârşitul anilor ’60, am devenit grupul pe care Graeme şi l-a dorit mereu şi a avut vocaţia de a fi atât poet cât şi toboşar. El a oferit acest lucru într-un mod frumos şi strălucit, creând în acelaşi timp o atmosferă şi un decor pe care muzica nu le-ar fi atins niciodată fără cuvintele lui. L-am rugat pe Jeremy Irons să le recreeze pentru ultimele noastre turnee împreună şi a fost absolut magic”, a adăugat Hayward.

”Graeme a fost unul dintre cele mai importante personaje din industria muzicală şi nu va mai exista nimeni asemeni lui. Cele mai sincere condoleanţe familiei lui”, a încheiat solistul The Moody Blues.

Graeme Edge s-a născut în Rochester, Staffordshire, pe 30 martie 1941 şi s-a mutat la Birmingham cu familia la scurt timp după aceea, potrivit paginii oficiale de internet a trupei.

Citeşte şi: Julian Assange se căsătoreşte în spatele gratiilor – Black News

El a format The Moody Blues în 1964 alături de Ray Thomas, John Lodge şi Mike Pinder.

În 1974, în timpul unei pauze a trupei, Edge a lansat primul său single solo, intitulat ”We Like To Do It”. Anul următor, a lansat primul său album solo, ”Kick Off Your Muddy Boots”.

Potrivit paginii trupei, Edge a fost pasionat de sailing, golf şi SF, fiind un ”Trekkie convins”, nume dat fanilor serialului ştiinţifico-fantastic ”Star Trek”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.