X

Bateristul trupei The Moody Blues a murit la 80 de ani

Graeme Edge, bateristul trupei rock britanice The Moody Blues, renumită pentru hituri precum ”Nights In White Satin” şi ”Tuesday Afternoon”, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 80 de ani, informează DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Justin Hayward, solistul formaţiei care a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2018, i-a adus un omagiu joi. ”Este o zi foarte tristă. Muzica şi personalitatea lui Graeme sunt prezente în tot ceea ce am făcut împreună şi, din fericire, asta continuă să trăiască”.

Citeşte şi: O banală răceală ar putea oferi protecție suplimentară împotriva Covid – Black News

”Când Graeme m-a anunţat că se retrage, am ştiut că fără el nu va mai putea exista Moody Blues. Şi asta s-a întâmplat. E adevărat că el a păstrat grupul unit de-a lungul anilor, pentru că i-a plăcut. La sfârşitul anilor ’60, am devenit grupul pe care Graeme şi l-a dorit mereu şi a avut vocaţia de a fi atât poet cât şi toboşar. El a oferit acest lucru într-un mod frumos şi strălucit, creând în acelaşi timp o atmosferă şi un decor pe care muzica nu le-ar fi atins niciodată fără cuvintele lui. L-am rugat pe Jeremy Irons să le recreeze pentru ultimele noastre turnee împreună şi a fost absolut magic”, a adăugat Hayward.

”Graeme a fost unul dintre cele mai importante personaje din industria muzicală şi nu va mai exista nimeni asemeni lui. Cele mai sincere condoleanţe familiei lui”, a încheiat solistul The Moody Blues.

Graeme Edge s-a născut în Rochester, Staffordshire, pe 30 martie 1941 şi s-a mutat la Birmingham cu familia la scurt timp după aceea, potrivit paginii oficiale de internet a trupei.

Citeşte şi: Julian Assange se căsătoreşte în spatele gratiilor – Black News

El a format The Moody Blues în 1964 alături de Ray Thomas, John Lodge şi Mike Pinder.

În 1974, în timpul unei pauze a trupei, Edge a lansat primul său single solo, intitulat ”We Like To Do It”. Anul următor, a lansat primul său album solo, ”Kick Off Your Muddy Boots”.

Potrivit paginii trupei, Edge a fost pasionat de sailing, golf şi SF, fiind un ”Trekkie convins”, nume dat fanilor serialului ştiinţifico-fantastic ”Star Trek”.

Tags: BirminghamGraeme EdgeJustin HaywardRochesterStaffordshireThe Moody Blues
Categorii: Știrile zilei