Bavaria cere UE să oprească planul guvernului de la Berlin de a legaliza canabisul

Publicat:

Landul german Bavaria l-a trimis pe ministrul său al sănătăţii miercuri la Comisia Europeană pentru a încerca să convingă Bruxellesul să se opună planurilor guvernului federal de la Berlin de a legaliza canabisul, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Legalizarea propusă a canabisului de către guvernul federal nu doar că este periculoasă pentru sănătate, dar sunt convins şi că încalcă legislaţia europeană’, a declarat ministrul sănătăţii al Bavariei, Klaus Holetschek, după întâlnirea avută miercuri la Bruxelles cu directorul general Monique Pariat.


Citeşte şi: Deputaţii cehi au adoptat o rezoluţie care califică drept ‘terorist’ actualul regim din Rusia – Black News

Planul de legalizare a canabisului a fost prezentat de ministrul federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, la sfârşitul lunii octombrie. Lauterbach a anunţat ulterior că va solicita mai întâi Comisiei Europene să verifice dacă măsura este compatibilă cu legislaţia europeană.

Opinia lui Holetschek este că atât Convenţia de implementare a Schengen din 1990, cât şi Decizia cadru a UE din 2004 privind combatarea traficului ilegal de droguri obligă Germania şi celelalte state membre ale UE să incrimineze producerea, vânzarea şi distribuirea de substanţe narcotice precum canabisul.

Citeşte şi: Erdogan este ‘convins’ că acordul privind cerealele ucrainene va fi prelungit – Black News

‘Numai comercializarea strict supervizată pentru uz medical sau scopuri ştiinţifice este exceptată’, a afirmat ministrul bavarez.

‘Legalizarea comerţului cu canabis pentru scopuri recreative doar pe o bază individuală naţională nu este, aşadar, posibilă, chiar dacă ar fi strict reglementată de stat’, a adăugat Holetschek.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.