X

Bavaria dorește o alianță cu țările din Europa Centrala (Horst Seehofer)

Bavaria intenţionează să stabilească o alianţă cu ţările din Europa Centrală, a declarat şeful executivului landului situat în sud-estul Germaniei, Horst Seehofer – care este şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) -, după convorbirile avute vineri, în localitatea bavareză Seeon, cu premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

Seehofer a adăugat că îşi va concentra eforturile pe intensificarea cooperării între Bavaria şi ţările central-europene, în condiţiile în care valoarea schimburilor comerciale între landul german şi Grupul de la Vişegrad (Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia) a depăşit-o deja pe cea a comerţului între Franţa şi Marea Britanie, conform agerpres .

Liderul grupului parlamentar al CSU, Alexander Dobrindt, a estimat că ‘Ungaria apără frontierele externe (ale UE) în conformitate cu statul de drept’.

Citește și : Legea împotriva ‘fake news’ propusă de Emmanuel Macron a fost întâmpinată cu reacţii critice

”În calitate de membră a Uniunii Europene, a spaţiului Schengen şi a NATO, Ungaria este un negociator important al problemelor strategice la nivel european”, a subliniat Dobrindt.

Tags: Alexander DobrindtBavariagermaniaHorst SeehoferNATOSeeonUEUngariaUniunii Creştin-Sociale
Categorii: Diaspora