X

Bavaria nu vrea destabilizarea guvernului german

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat că nu doreşte să rişte stabilitatea guvernului german şi a adăugat că speră că se va ajunge la un compromis cu cancelarul Angela Merkel privind politica Germaniei în legătură cu migraţia, scrie Reuters, potrivit news.ro.

„Există multe compromisuri posibile, inclusiv unele pe care le-am oferit deja, pentru a se ajunge la o soluţie iar acest lucru este foarte important. Sperăm că încă este posibil. Un lucru este clar: stabilitatea guvernului nu intră în discuţie pentru noi”, a declarat Soeder la un eveniment în Passau.

Citeşte şi: Un american a atacat cu cuţitul mai mulţi refugiaţi. Cel puţin nouă oameni au fost răniţi – FOTO

Soeder este membru al Uniunii Social Creştine (CSU), partidul care se află la conducerea guvernului alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) a lui Merkel. El este premierul Bavariei din martie 2018.

Horst Seehofer, ministrul de Interne şi liderul CSU, a confirmat luni dimineaţă că intenţionează să demisioneze atât din guvern cât şi din conducerea partidului pentru că este nemulţumit de acordul la care Merkel a ajuns cu liderii europeni privind imigraţia.

El şi Merkel vor avea o ultimă discuţie luni, înainte de a lua o decizie finală.

Citeşte şi: Evadare ca-n filme dintr-o închisoare franceză. Infractorii au folosit un elicopter

Tags: Angela MerkelBavariaCDU (Uniunea Creştin-Democrată)CSU (Uniunea Creştin Socială)germaniaMarkus Soeder
Categorii: Diaspora