Bazele americane din Japonia sunt FOCARE de contaminări cu SARS-CoV-2

Publicat:

Japonia şi SUA fac schimb de informaţii despre contaminările cu noul coronavirus la bazele militare americane, după ce un focar de epidemie a provocat furia populaţiei în cea mai sudică prefectură, Okinawa, a declarat luni un înalt responsabil japonez, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Un total de 62 de persoane – 39 de puşcaşi marini de la baza aeriană Futenma, 22 la Baza Hansen şi unu la Baza Kinser au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus între 5 şi 7 iulie, a confirmat Okinawa.


Citeşte şi: Mii de bulgari cer în stradă demisia guvernului Borisov

“Vom coopera în mod corespunzător în această chestiune”, a declarat secretarul şef al cabinetului de miniştri nipon Yoshihide Suga în cursul unei conferinţe de presă. “Japonia şi SUA fac schimb de informaţii despre istoricul activităţii militarilor infectaţi”, a indicat el.

Okinawa găzduieşte cea mai mare parte a forţelor militare americane în Japonia, a cărei alianţă cu Washingtonul este esenţială pentru securitatea sa.

Dar mulţi locuitori de aici asociază bazele cu probleme mergând de la crime la accidente şi doresc ca puşcaşii marini americani să-şi reducă prezenţa sau să plece cu totul din zonă.

Guvernatorul din Okinawa, Denny Tamaki, a declarat în weekend că este “extrem de regretabil” că un număr mare de contaminări cu SARS-CoV-2 s-a produs într-un timp atât scurt, adăugând că localnicii sunt şocaţi de această veste.

“Nu pot să nu am mari îndoieli în ceea ce priveşte măsurile luate de militarii americani pentru a preveni infecţiile”, a spus el, adăugând că există informaţii potrivit cărora personalul a părăsit baza pentru petreceri pe plajă şi vizite în cartierele cu viaţă nocturnă în preajma Zilei Independenţei SUA, la 4 iulie.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

Pe pagina sa de Facebook pentru bazele din Pacific, Corpul Puşcaşilor Marini a indicat că sunt interzise activităţile în afara bazelor pentru toate facilităţile din Okinawa, cu excepţia nevoilor esenţiale, cum ar fi vizitele medicale, cu aprobarea comandantului.

“Căutăm să limităm cât de mult posibil contactul (cu localnicii), în timp ce încercăm să depistăm contactele persoanelor infestate”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei SUA.

În afara bazelor, în Okinawa au fost înregistrate 148 de contaminări cu SARS-CoV-2, între care şapte decese, arată site-ul prefecturii. La nivel naţional, Japonia a înregistrat aproape 22.000 de cazuri şi 1.000 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.