X

Bazinul carpatic se transformă într-un spaţiu economic unit (oficial ungar)

Bazinul carpatic se transformă într-un spaţiu economic unit, datorită eforturilor guvernului ungar de a susţine şi de a strânge legăturile cu antreprenorii din regiune, a declarat secretarul de stat pentru politici naţionale Arpad Janos Potapi, citat vineri de cotidianul Magyar Nemzet, transmite MTI, potrivit agerpres.

Oficialul ungar a amintit că până în 2015 politica guvernului ungar pentru maghiarii de peste graniţe s-a concentrat pe susţinerea economică a antreprenorilor maghiari, cu scopul de a-i ajuta să-şi asigure existenţa în ţara-mamă.

Citeşte şi: 52 de mineri, inclusiv şase salvatori, au murit în ‘MINA GROAZEI’ din Siberia – Black News

Ulterior, “am organizat ani tematici pentru sprijinirea tinerilor antreprenori maghiari şi a afacerilor de familie de dincolo de graniţe, am lansat licitaţii pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi un program de dezvoltare pentru Bazinul carpatic”, a spus oficialul ungar.

În prezent, guvernul ungar susţine un program de mentorat pentru a ajuta companiile tinere să-şi construiască reţele şi să cunoască mai bine mediul legal şi economic din domeniul în care activează, a explicat el.

Citeşte şi: Adevărul sumbru despre UE a fost în sfârșit dezvăluit – Black News

Acest program a fost lansat la sfârşitul lui 2019 şi până în prezent i s-au alăturat 330 de companii noi şi 170 de companii-mentor, a precizat secretarul de stat ungar. 

Tags: Arpad Janos PotapiBazinul CarpaticUngaria
Categorii: Externe