BBC trebuie să facă mai mult în favoarea diversităţii, afirmă directorul său general

Publicat:

Grupul audiovizual britanic BBC trebuie să depună mai multe eforturi pentru a favoriza diversitatea în cadrul structurilor sale, a declarat luni directorul general al companiei, Tony Hall, citat de AFP, scrie agerpres.

“Trebuie să atragem persoane care sunt diferite, care au idei diferite, care provin din orizonturi diverse, care au opinii diferite despre lucrurile care contează”, a declarat Tony Hall într-un discurs susţinut în format virtual la Festivalul internaţional de televiziune de la Edinburgh.


Citește și : Alexei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei în spitalul din Berlin

“De asemenea, trebuie să fim o organizaţie care ascultă şi care învaţă din greşelile sale”, a declarat directorul general al BBC, a cărui funcţie va fi preluată în luna septembrie de Tim Davie, fostul director executiv al BBC Studios.

În iunie, după valul de emoţie provocat de moartea lui George Floyd, un afro-american ucis de un poliţist caucazian, BBC a anunţat că va aloca 100 de milioane de lire sterline (aproximativ 111 milioane de euro) unor programe care vor reprezenta mai bine diversitatea populaţiei.

Totodată, BBC şi-a fixat obiectivul să ajungă în trei ani la un procent de 20% în privinţa angajaţilor proveniţi din medii diverse şi care lucrează pentru echipele sale de programe care vor fi comandate începând din aprilie 2021.

Tony Hall a apărat luni posturile de radio şi de televiziune din structura serviciului public BBC, despre care a spus că sunt “esenţiale pentru democraţie, ne informează şi ne educă”.

Pe durata izolării decretate pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a mai spus Tony Hall, grupul BBC a atras milioane de ascultători şi de telespectatori aflaţi în căutarea unor informaţii fiabile sau a unui moment de repaus în această perioadă dificilă. “În martie, 94% dintre britanici au folosit cel puţin un serviciu al BBC”, a precizat directorul general al grupului.

BBC traversează în prezent o perioadă critică, în care încearcă să facă economii de câteva sute de milioane de lire sterline şi să se modernizeze, cu preţul renunţării la câteva sute de locuri de muncă.

Citește și : Locuitorii din zonele de coastă din Louisiana şi Cuba, evacuaţi din calea uraganelor Marco şi Laura

Atacat atât de reprezentanţii dreptei, cât şi de cei ai stângii politice datorită felului în care a acoperit mediatic subiectul controversat al Brexitului, grupul BBC trebuie să răspundă şi provocării de a se adapta la noile obiceiuri de consum ale publicului şi succesului obţinut de platformele online cu plată, precum Netflix.

Pe plan intern, BBC trebuie să facă faţă şi unei veritabile fronde ce vizează chestiunea egalităţii salariale. Considerându-se dezavantajate în raport cu colegii lor de sex masculin, mai multe prezentatoare de televiziune au dat în judecată radioteleviziunea publică britanică, iar una dintre ele, Samira Ahmed, a câştigat în instanţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.