BCE ia în calcul cerinţe mai ridicate pentru băncile cu un nivel ridicat de depozite

Publicat:

Banca Centrală Europeană analizează dacă impunerea unor cerinţe adaptate creditorilor individuali ar putea ajuta la evitarea riscurilor provocate de instituţiile care deţin un nivel ridicat de depozite neasigurate, se arată într-un document consultat de Reuters, potrivit agerpres.

Într-un document de lucru pregătit de supervizorii BCE petru întâlnirea de săptămâna aceasta a miniştrilor de Finanţe din zona euro zone se arată că recentele falimente bancare “au arătat că trebuie acordată o atenţie sporită riscurilor legate de lichiditate şi de finanţare din sectorul bancar, în condiţiile modificării politicii monetare”.


Citeşte şi: Un om de afaceri grec a fost arestat de FBI pentru transfer de tehnologie către ruși – Black News

ECB lucrează în mod activ cu alte autorităţi globale de supervizare pentru a desprinde învăţăminte din turbulenţele de pe pieţele financiare.

“Ar putea fi benefic să explorăm cum o serie de factori – o concentrare ridicată a depozitelor şi dependenţa de depozite neasigurate – pot fi rezolvaţi cu reglementările din Pilonul 2”, se arată în documentul de lucru.

Pilonul 2 este un proces de supervizare care trebuie să asigure faptul că fiecare creditor deţine un nivel de capital adecvat şi active lichide, pe baza profilului său de risc specific.

Citeşte şi: De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat – Black News

BCE poate impune cerinţe suplimentare privind capitalul şi lichidităţile dacă apreciază că ar fi adecvat un astfel de demers.

Vineri, publicaţia italiană MF anunţa că BCE ia în calcul cerinţe mai ridicate pentru băncile cu un nivel ridicat de depozite, care depăşesc plafonul de 100.000 euro peste care depozitele nu mai sunt asigurate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.