X

BCS sesizează PG și cere audierea lui Recean în Parlament

BCS sesizează PG și cere audierea lui Recean în Parlament

Comuniștii și socialiștii au cerut audierea premierului Dorin Recean în plenul Parlamentului.

Citește și: O comisie parlamentară va identifica măsurile necesare pentru depășirea crizei în domeniul agricol 

Șeful fracțiunii BCS în Parlament, Vlad Bătrîncea, a invocat cheltuirea banilor publici din fondul Cancelariei de Stat pentru promovarea referendumului constituțional din toamnă. Mai mult, comuniștii și socialiștii anunță că vor sesiza, inclusiv Procuratura Generală (PG) în legătură cu acest fapt.

„Este de remarcat că Cancelaria de Stat nu are dreptul să se implice în asemenea activități. În legătură cu acest fapt, BCS va depune o sesizare la Procuratura Generală”, a menționat Bătrîncea.

Majoritatea parlamentară a votat împotriva audierii lui Recean în Parlament. Tot împotrivă au votat și solicitarea audierii conducerii Centrului pentru Comunicare Strategică și Dezinformare.

”Anual alocăm 20 de milioane de lei din bugetul național pentru această instituție. Am observat anumite rezultate, cum ar fi blocarea unor conturi pe Facebook, urmată de deblocarea acestora. Am fi curioși să avem un raport complet în Parlament asupra activității acestei instituții, să vedem ce informații au fost blocate, pe ce bază și care sunt planurile de viitor ale acestui centru”, a menționat socialistul  Adrian Albu.

Tags: audieri parlamentareBCSDorin ReceanParlamentul R. Moldova
Știrile zilei