‘Beach party’ Brexit din Olanda a fost amânată

Publicat:

O mare petrecere pe o plajă în Olanda, care urma să marcheze la 31 octombrie plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a fost amânată, relatează AFP, potrivit news.ro .

Reuniunea, prevăzută într-o mică staţiune, Wijk aan Zee, la Marea Nordului, în apropiere de Amsterdam, se voia o ”ocazie simbolică de a spune goodbye Marii Britanii”, au anunţat sâmbătă organizatorii.


Citește și : Maurice Robinson, șoferul ‘camionului morţii’ din Essex, inculpat pentru 39 omoruri din culpă

Mii de persoane s-au înscris la acest eveniment, cu orchestre şi specialităţi culinare continentale stropite cu vinuri franceze şi beri germane.

Ideea, lansată pe Facebook în august, a căpătat repede amploare, iar numeroşi navigatori pe Internet s-au eclarat interesaţi de această ”beach party”.

Organizatorii şi-au amânat iniţiativa, în principiu la începutul anului următor, atât în contextul în care Brexitul, prevăzut la 31 octombrie, urmează să fie amânat la o dată examinată în prezent la Bruxelles, cât şi din cauza dificultăţilor logistice şi financiare.

”Organizarea unei reuniuni amuzante de această amploare în două luni şi jumătate s-a dovedit un pic ambiţioasă”, a declarat unul dintre organizatorii proiectului, Ron Toekook.

Citește și : Premierul portughez Costa promite la învestire creşterea cu 25% a salariului minim în acest mandat

”Nu a fost posibil, într-o perioadă atât de scurtă, să se adune finanţarea necesară”, a recunoscut el, promiţând că este vorba ”doar despre o amânare, nu o anulare”.

De asemenea, participanţii declaraţi, care au plătit 19,73 – o trimitere la data aderării Londrei la clubul european – urmează să fie rambursaţi cât mai rapid posibil, a anunţat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.