Beijingul apreciază ‘eforturile importante’ ale Phenianului pentru detensionarea situației din Peninsula Coreeană

Publicat:

China apreciază ‘eforturile importante’ ale Coreei de Nord vizând detensionarea situaţiei în Peninsula Coreeană, a declarat ministrul de externe chinez Wang Yi, în cursul întâlnirii avute marţi, la Beijing, cu omologul său nord-coreean Ri Yong Ho, transmit dpa şi Reuters, conform agerpres.

Întrevederea celor doi miniştri a urmat vizitei surpriză întreprinse săptămâna trecută la Beijing de liderul nord-coreean Kim Jong Un, pentru discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping.


Citește și: În ciuda lui Trump. Peste 1200 de migranți au plecat în convoi spre granița SUA

‘China apreciază poziţia Coreei de Nord de a lucra pentru denuclearizarea peninsulei şi eforturile sale importante de a detensiona situaţia în peninsulă, şi sprijină întrevederi între liderii Nordului şi Sudului, precum şi între Nord şi Statele Unite’, a declarat Wang, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

La rândul său, ministrul nord-coreean a afirmat că Phenianul va ‘menţine comunicaţii strategice strânse’ cu China în ce priveşte subiecte legate de Peninsula Coreeană, şi a subliniat că întâlnirea Kim-Xi a fost ‘un moment de răscruce’ în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, menţionează acelaşi comunicat.

Citește și: Șeful EPA este luat în colimator de Casa Albă. Asupra lui planează o suspiciune imobiliară

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a relatat anterior că o delegaţie condusă de ministrul de externe a părăsit marţi Phenianul pentru a participa la o reuniune a Mişcării de Nealiniere, care va începe joi la Baku, în Azerbaidjan, şi a întreprinde o vizită în Rusia, nefăcând însă nicio referire la China.

China este cel mai apropiat aliat al Phenianului, iar ajutorul său economic a ajutat în mare măsură Coreea de Nord să se menţină pe linia de plutire, în pofida izolării politice şi a sancţiunilor economice internaţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: ‘Harris pentru America!’

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: 'Harris pentru America!' Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă...

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.