X

Beijingul apreciază ‘eforturile importante’ ale Phenianului pentru detensionarea situației din Peninsula Coreeană

China apreciază ‘eforturile importante’ ale Coreei de Nord vizând detensionarea situaţiei în Peninsula Coreeană, a declarat ministrul de externe chinez Wang Yi, în cursul întâlnirii avute marţi, la Beijing, cu omologul său nord-coreean Ri Yong Ho, transmit dpa şi Reuters, conform agerpres.

Întrevederea celor doi miniştri a urmat vizitei surpriză întreprinse săptămâna trecută la Beijing de liderul nord-coreean Kim Jong Un, pentru discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Citește și: În ciuda lui Trump. Peste 1200 de migranți au plecat în convoi spre granița SUA

‘China apreciază poziţia Coreei de Nord de a lucra pentru denuclearizarea peninsulei şi eforturile sale importante de a detensiona situaţia în peninsulă, şi sprijină întrevederi între liderii Nordului şi Sudului, precum şi între Nord şi Statele Unite’, a declarat Wang, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

La rândul său, ministrul nord-coreean a afirmat că Phenianul va ‘menţine comunicaţii strategice strânse’ cu China în ce priveşte subiecte legate de Peninsula Coreeană, şi a subliniat că întâlnirea Kim-Xi a fost ‘un moment de răscruce’ în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, menţionează acelaşi comunicat.

Citește și: Șeful EPA este luat în colimator de Casa Albă. Asupra lui planează o suspiciune imobiliară

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a relatat anterior că o delegaţie condusă de ministrul de externe a părăsit marţi Phenianul pentru a participa la o reuniune a Mişcării de Nealiniere, care va începe joi la Baku, în Azerbaidjan, şi a întreprinde o vizită în Rusia, nefăcând însă nicio referire la China.

China este cel mai apropiat aliat al Phenianului, iar ajutorul său economic a ajutat în mare măsură Coreea de Nord să se menţină pe linia de plutire, în pofida izolării politice şi a sancţiunilor economice internaţionale.

Tags: ChinaCoreea de NordCoreea de SudKim Jong UnRi Yong-HoWang YiXi Jinping
Categorii: Știrile zilei