Beijingul cere Parisului să asigure securitatea turiştilor străini, după ce 40 de chinezi au fost JEFUIŢI

Publicat:

China a făcut apel la Franţa luni să ia măsuri mai eficiente pentru a asigura securitatea pentru cetăţenii chinezi care vizitează ţara, apel ce survine după ce un grup de 40 de turişti chinezi au fost atacaţi cu gaze lacrimogene şi jefuiţi la Paris, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Atacurile împotriva turiştilor chinezi, japonezi şi coreeni sunt relativ frecvente în capitala franceză, deoarece hoţii cred că străinii respectivi poartă cu ei sume mari de bani şi că bagajele lor sunt burduşite cu obiecte scumpe.


Citeşte şi: Luare de ostatici într-un centru pentru protecţia copiilor din Germania

Potrivit media franceze, citate de agenţia Xinhua, patru bărbaţi au atacat joi turişti chinezi în parcarea hotelului lor în suburbia Val-de-Marne, din sud-estul Parisului, la întoarcerea lor dintr-un tur al oraşului. Atacatorii au furat nouă genţi despre care credeau că sunt pline cu obiecte de lux.

Ambasada Chinei din Franţa a contactat poliţia şi i-a cerut ”să atace cazul” respectiv, a indicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, adăugând că turiştii chinezi ar trebui alertaţi în legătură cu situaţia referitoare la securitate. ”Îi vom cere poliţiei franceze să atace acest caz, cât mai repede posibil, şi să-i aducă pe infractori în faţa justiţiei, şi chiar să ia măsuri mai eficiente pentru a le asigura securitatea cetăţenilor chinezi în Franţa”, a mai spus Hua Chunying, precizând că grupul de turişti s-a întors deja în China şi că respectivul caz este încă în curs de anchetă.

Citeşte şi: HAOS la metroul londonez, după ce un tren a sărit de pe şine – FOTO

În august 2016, 27 de turişti chinezi au fost luaţi cu asalt de către şase bărbaţi care au urcat la bordul autobuzului ce urma să-i transporte la aeroportul parizian Charles de Gaulle.

Turiştii chinezi peste hotare au cheltuit 261 de miliarde de dolari în 2016, reprezentând un factor demografic important pentru retaileri şi lanţurile hoteliere din întreaga lume. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.