X

Beijingul cere UE să nu se bage în afacerile interne ale Chinei în Hong Kong

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a declarat miercuri că cei care consideră China drept un stat ostil se înşeală şi a avertizat ţările din Uniunea Europeană să nu se amestece în afacerile interne ale Chinei în Hong Kong, potrivit Reuters şi agerpres.

“Cei care văd China ca un rival sistematic sau ca un stat potenţial ostil se înşeală – au ales ţinta greşită şi se îndreaptă într-o direcţie greşită”, a declarat ambasadorul Liu Xiaoming (foto) într-o alocuţiune rostită la Centrul pentru Reforma Europeană din Londra (Centre for European Reform).

Citeşte şi: Populaţia lumii ar putea ajunge la 8,8 miliarde în 2100, cu mult sub aşteptări! România ar urma o depopulare masivă!

“China nu a intervenit niciodată în afacerile interne ale altor ţări şi noi ne opunem cu fermitate ingerinţelor în afacerile interne ale Chinei din partea oricărei alte ţări”, a declarat el, susţinând că legea privind securitatea naţională a fost “primită cu căldură de rezidenţii din Hong Kong”.

El a declarat că unii politicieni europeni au făcut comentarii “iresponsabile” cu privire la această lege.

Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

“Opriţi interferenţa în afacerile Hong Kong”, a exclamat el.

Uniunea Europeană a avertizat luni că aplicarea legii privind securitatea impusă de Beijing în fosta colonie britanică va avea ”un impact” asupra relaţiilor sale cu China, a anunţat luni şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, citat de AFP. 

Tags: BeijingCentrul pentru Reforma Europeană din Londra (Centre for European Reform)Chinahong kongJosep BorrellLiu Xiaominglondramarea britanieUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora