Beijingul confirmă că balonul observat deasupra Americii Latine provine din China

Publicat:

Diplomaţia chineză a comunicat luni că balonul observat deasupra Americii Latine şi desemnat de Statele Unite ca dispozitiv de “supraveghere” chiar provine din China, dar este “de natură civilă”, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Armata americană a doborât sâmbătă, la ordinul preşedintelui Joe Biden, un prim balon chinezesc ce zbura de câteva zile deasupra Statelor Unite, provocând critici puternice din partea Beijingului.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Turcia! Cel puţin 284 de oameni au murit – VIDEO – Black News

Cu o zi înainte, Departamentul Apărării SUA a indicat că a reperat un al doilea “balon de supraveghere chinezesc” deasupra Americii Latine. Columbia a anunţat în weekend că un balon a zburat deasupra teritoriului său.

“După verificare, se dovedeşte că acest balon fără pilot provine din China. Este de natură civilă şi folosit pentru teste de zbor”, a declarat Mao Ning, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez.

“Sub efectele climei şi datorită limitărilor sale în ceea ce priveşte manevrabilitatea, acest balon s-a abătut serios de la traiectoria planificată şi s-a pierdut pe cerul deasupra Americii Latine şi Caraibelor”, a subliniat ea într-un briefing de presă regulat.

Ea nu a precizat cărei entităţi îi aparţine dispozitivul.

Forţele aeriene columbiene au declarat că balonul a fost detectat vineri dimineaţă şi monitorizat până când a părăsit spaţiul aerian naţional.

Autorităţile militare ale ţării sud-americane au asigurat că dispozitivul “nu a ameninţat” în niciun moment securitatea şi apărarea ţării. Nu a fost dat niciun detaliu asupra localizării sau traiectoriei sale.

Citeşte şi: Patriarhul Kirill a lucrat pentru KGB în anii ’70 – Black News

Armata americană a doborât sâmbătă, în largul coastei statului Carolina de Sud (sud-estul SUA), primul balon chinezesc, considerat de Pentagon drept un dispozitiv de spionaj.

China spune că era o aeronavă civilă şi a acuzat Statele Unite că “au reacţionat exagerat” prin folosirea forţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump îi atacă pe Biden și pe Harris: “Cu mine nu ar fi existat criza din Gaza și războiul din Ucraina”

Trump îi atacă pe Biden și pe Harris: "Cu mine nu ar fi existat criza din Gaza și războiul din Ucraina" Candidatul republican la președinția...

Deconectări de lumină programate pentru 31 iulie

Deconectări de lumină programate pentru 31 iulie Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 31 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate...

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina Acceptarea condiției Rusiei ca Ucraina să fie neutră ar putea lăsa țara la mila Moscovei. Ce...

Parchetul European anunță o vulnerabilitate sistemică ce pune în pericol fondurile europene din România. Dosar de fraudă de 4,3 milioane de euro cu legături...

Parchetul European anunță o vulnerabilitate sistemică ce pune în pericol fondurile europene din România. Dosar de fraudă de 4,3 milioane de euro cu legături...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.