X

Beijingul extinde testarea în masă împotriva COVID la mai multe districte

Beijingul extinde testarea în masă împotriva COVID la mai multe districte, iar localnicii iau cu asalt magazinele pentru a face rost de alimente și alte provizii , informează mediafax.

Beijingul va extinde campania de testare în masă a COVID-19 la alte 10 districte și o zonă de dezvoltare economică de marți până sâmbătă, a declarat un oficial al capitalei chineze, citat de Reuters.

Citește și :  Macron pe primul loc în scrutinul prezidenţal din Franţa (sondaje)

Cel mai populat district al orașului, Chaoyang, a început deja testarea rezidenților și a celor care lucrează acolo.

Locuitorii din Beijing au dat buzna în magazine pentru a-și face rost de alimente și alte provizii, temându-se de un lockdown în stil Shanghai, după ce în ultimele zile au fost înregistrate zeci de cazuri în capitală.

Autoritățile din Chaoyang, unde locuiesc 3,45 milioane de persoane, au ordonat duminică târziu ca locuitorii și cei care lucrează acolo să fie testați de trei ori în această săptămână, în timp ce Beijingul a avertizat că virusul s-a răspândit „pe furiș” în oraș timp de aproximativ o săptămână înainte de a fi detectat.

„Mă pregătesc pentru ce e mai rău”, a declarat un student din districtul Haidian, care a făcut comenzi online pentru zeci de elimente și 5 kg de mere. Oamenii din oraș s-au înghesuit în magazine și pe platformele online pentru a-și face provizii de legume cu frunze, carne proaspătă, tăiței instant și hârtie igienică.

În Shanghai, unde majoritatea celor 25 de milioane de locuitori sunt blocați de săptămâni întregi, principala problemă în aprovizionarea cu alimente a fost lipsa unui număr suficient de curieri care să facă livrări la domiciliu, ceea ce a alimentat furia locuitorilor.

În Beijing, lanțurile de supermarketuri au declarat că au dublat stocurile, în timp ce o platformă de comerț electronic de produse alimentare a crescut stocurile și numărul de angajați, potrivit Beijing Daily, susținut de stat.

Citește și : Ucraina acuză Rusia de lipsa de coridoare umanitare din oraşul-port Mariupol

Lanțurile de supermarketuri ar trebui să se asigure că bunurile sunt reaprovizionate la timp, a declarat un oficial din Beijing în cadrul unei conferințe de presă la sfârșitul zilei, adăugând că rezervele de cereale rafinate și petrol ale orașului ar putea satisface nevoile de consum ale locuitorilor timp de 30 de zile.

Începând de vineri, Beijingul a raportat 70 de cazuri transmise la nivel local în opt din cele 16 districte ale sale, dintre care 46 în Chaoyang.

Tags: alimenteBeijingChaoyangCovidlockdownprovizii
Categorii: Știrile zilei