X

Beijingul şi-a extins obiectivele militare din Marea Chinei de Sud

Autorităţile chineze au redus ritmul lucrărilor de construire a insulelor artificiale în Marea Chinei de Sud în cursul acestui an, dar au extins masiv obiectivele militare în zonă, relevă un raport elaborat de grupul de reflecţie Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale de la Washington, citat vineri de dpa, potrivit agerpres.

Potrivit studiului, în acest an China a finalizat construcţia unor obiective cu o suprafaţă de 290.000 de metri pătraţi pe insulele Spratly şi Paracel.

Citeşte şi: Un celebru judecător federal ROMÂN din SUA este anchetat pentru hărţuire sexuală

Noile construcţii includ hangare pentru avioane, dispozitive radar şi de comunicaţii, clădiri administrative, depozite de muniţii şi adăposturi pentru platforme de rachete.

Cele mai multe obiective au fost construite pe insulele Paracel, un grup de 13 insule din Marea Chinei de Sud. Suprafaţa noilor construcţii de aici a ajuns în prezent la 110.000 metri pătraţi.

Insulele Paracel sunt revendicate de Taiwan şi Vietnam, în contextul în care în anul 2016 Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a decis că insulele Spratly aparţin Filipinelor.

Decizia a fost respinsă de către Beijing, iar după alegerea lui Rodrigo Duterte în funcţia de preşedinte al Filipinelor, anul trecut, Manila nu a mai fost la fel de vehementă în revendicarea apartenenţei insulelor Spratly. 

Tags: BeijingCentrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale de la WashingtonChinaCurtea Permanentă de Arbitraj de la HagafilipineMarea Chinei de SudParacelSpratlytaiwanVietnam
Categorii: Știrile zilei