Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Publicat:

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de către noul preşedinte taiwanez Lai Ching-te, că, indiferent de guvernul aflat la putere în insulă, “faptul” că aceasta face parte din China nu se va schimba, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Oricare ar fi evoluţia situaţiei politice interne a Taiwanului, aceasta nu va schimba cu nimic faptul istoric şi juridic că cele două maluri ale strâmtorii (Taiwan) aparţin unei singure şi aceleiaşi Chine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Webin.


Citeşte şi: Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran – Stiripesurse.md

Insula cu 23 de milioane de locuitori se autoguvernează din 1949, dar este considerată o provincie rebelă de către Beijing, care a avertizat luni şi că eforturile vizând independenţa Taiwanului vor duce la un “impas”.

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

“Indiferent sub ce formă, urmărirea independenţei şi secesiunii Taiwanului este sortită eşecului”, a subliniat Wang Webin.

Noul preşedinte al Taiwanului Lai Ching-te, care a depus luni jurământul la palatul prezidenţial din Taipei, a fost descris de Beijing drept un “separatist periculos” pentru declaraţiile sale mai vechi în favoarea independenţei, deşi ulterior şi-a atenuat acest discurs.

Acesta a invitat totuşi China, în discursul de la învestitură, “să înceteze intimidările politice şi militare împotriva Taiwanului”, să îşi asume alături de insula independentă de facto răspunderea faţă de omenire “de a menţine pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan şi în întreaga regiune” şi să urmărească “eliberarea lumii de teama războiului”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.