Beijingul ‘nu va sta cu braţele încrucişate’ față de situația din Hong Kong

Publicat:

Beijingul ”nu va sta cu braţele încrucişate” dacă situaţia devine ”incontrolabilă” la Hong Kong şi are ”suficiente mijloace şi destulă putere să reprime tulburările rapid”, a dat asigurări, joi, ambasadorul Chinei la Londra, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Dacă situaţia continuă să se deterioreze, iar tulburările devin incontrolabile pentru Guvernul (din Hong Kong), arunci Guvernul central (chinez) nu va rămâne cu braţele încrucişate”, a dat asigurări Liu Xiaoming (foto) într-o conferinţă de presă la Londra.


Vezi şi: Un avion cu 233 de oameni la bord A ATERIZAT PE BURTĂ, într-un lan de porumb – VIDEO

Această declaraţie intervine în contextul în care forţe chineze – care par să facă parte din poliţia militară – erau adunate joi pe un stadion la Shenzhen, o metropolă situată la porţile teritoriului autonom Hong Kong, a constatat un jurnalist AFP.

După două luni de manifestaţii la Hong Kong în favoarea democraţiei, Beijingul a lăsat să planeze în ultimele zile spectrul unei intervenţii în vederea restabilirii ordinii în fosta colonie britanică.

Citeşte şi: Marea Britanie ELIBEREAZĂ petrolierul iranian din Gibraltar

”Ţin să repet că Hong Kongul face parte din China. Nicio ţară străină nu trebuie să se amestece (…). Cerem puterilor străine să respecte suveranitatea chineză”, a subliniat ambasadorul.

Hong Kongul a fost restituit Chinei de către fosta putere colonială britanică în 1997, însă teritoriul cu şapte milioane de locuitori îşi păstrează un statut special, are în principiu un Guvern autonom şi altă monedă decât yuanul chinez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Apărării va putea iniția testarea cu utilizarea poligrafului

Ministerul Apărării va putea iniția testarea cu utilizarea poligrafului Ministerului Apărării i se va acorda dreptul de inițiere a testării cu utilizarea poligrafului a persoanelor...

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică ‘mari îngrijorări’

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică 'mari îngrijorări' Condamnarea, vineri, în Rusia, a jurnalistului american Evan Gershkovich la 16 ani de închisoare...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică Lotul olimpic al Republicii Moldova a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.