Beijingul este SUFOCAT. Autorităţile au decretat cod galben de poluare – FOTO/VIDEO

Publicat:

Autorităţile chineze au decretat joi codul galben (al treilea în ordinea gravităţii) la Beijing ca urmare a poluării aerului, preconizând ca fenomenul să dureze până sâmbătă, relatează EFE, potrivit agerpres.

Decizia a fost luată după măsurarea nivelului de poluare a capitalei care timp de două zile a înregistrat 150 micrograme de concentraţie pe metrul cub de aer de particule PM 2,5, cele mai mici şi mai periculoase pentru sănătate pentru că intră direct în plămâni.


Pe de altă parte, vizibilitatea îngreunată din capitală a obligat autorităţile să închidă mai multe drumuri principale în cursul dimineţii.

Citeşte şi: Şeful Pentagonului a ajuns la graniţa cu Coreea de Nord şi a spus care este scopul SUA

Smogul, sau “pâcla de poluare” se accentuează în China în ultimele luni de toamnă şi iarnă, însă Ministerul Protecţiei Mediului avertizase deja în septembrie că fenomenul ar putea apărea mai devreme anul acesta.

Ministrul pentru protecţia mediului, Li Ganjie, a precizat săptămâna aceasta, în cadrul celui de-al XIX-lea Congres al PC, că gradul de concentrare a particulelor PM 2,5 din atmosferă s-a redus totuşi anul acesta la Beijing, înregistrând cea mai mică medie istorică în perioada martie-august.

Reducerea poluării atmosferice este unul din principalele obiective ale ministrului care a anunţat crearea unei agenţii de specialitate pentru regiunile Beijing, Hebei şi Tianjin (nordul ţării) cele mai afectate de acest fenomen.

Autorităţile chineze folosesc o scară de patru culori pentru codul de poluare, în care cel roşu este cea mai grav, urmat de cel portocaliu, galben şi albastru, cel mai scăzut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.