X

Beijingul taie-n carne vie. Fostul şef al China News a fost dat afară din Partidul Comunist

Liu Beixian, fost şef al China News Service, a fost expulzat din Partidul Comunist chinez pentru fapte de corupţie, a anunţat luni principala structură anticorupţie din China, potrivit Reuters, anunţă şi agerpres.

Liu Beixian, redactor-şef al China News Service până la pensionarea sa, în februarie 2015, a luat mită şi a primit cadouri scumpe în timp ce a abuzat de atribuţiile funcţiei sale pentru câştiguri financiare în favoarea unor companii private, a declarat Comisia centrală pentru inspecţia disciplinei din cadrul Partidului Comunist chinez.

Citeşte şi: Creşte bilanţul victimelor în cutremurul din Orientul Mijilociu. Peste 200 de morţi şi 1700 de răniţi

Potrivit comisiei citate, Liu (62 de ani) a încălcat regulamentele şi prin faptul că a călătorit cu avionul la business class în multiplele sale călătorii şi a fost necooperant în timpul anchetei.

Liu este investigat începând din luna august pentru ‘încălcări grave ale disciplinei’, un eufemism folosit de autorităţile chineze atunci când se referă la acte de corupţie.

China News Service, care este o organizaţie separată de agenţia de presă oficială Xinhua, îşi desfăşoară activitatea sub auspiciile Biroului pentru problemele chineze din străinătate şi se doreşte a fi o sursă de informare pentru comunităţile chineze din locuri precum Hong Kong sau Taiwan.

Liu Beixian a început să lucreze la China News Service în 1983 şi a fost şeful biroului din Hong Kong între 1997 şi 2000. 

Tags: BeijingChinachina news servicecoruptieLiu Beixian
Categorii: Știrile zilei