X

Belarus acuză Franţa de ‘piraterie aeriană’

Autorităţile de la Minsk au acuzat miercuri Franţa de ”piraterie aeriană” pentru că a refuzat intrarea în spaţiul său aerian a unui avion din Belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona, relatează AFP, potrivit agerpres.  

”Acesta este un fapt absolut scandalos şi un act imoral. Sincer, este practic piraterie aeriană”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei din Belarus, Anatoli Glaz, potrivit unui comunicat.

Citește și : Suedia a intrat în topul european al mortalităţii provocate de arme de foc

Un avion de pasageri din Belarus care efectua o cursă între Minsk şi Barcelona a făcut cale întoarsă miercuri, indică datele de pe site-ul Flightradar24, după ce pilotul a fost anunţat în Polonia că este posibil să nu poată pătrunde în spaţiul aerian francez, notează Reuters.

Liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair care efectua o cursă Atena-Vilnius şi în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk.

Citește și : Papa Francisc a sărutat numărul de lagăr tatuat pe braţul unei supravieţuitoare a Holocaustului

Tags: Anatoli Glazbelarusfrantaminsk
Categorii: Diaspora