Belarus avertizează că va ‘riposta sever’ la orice atac care îl vizează

Publicat:

Belarus a avertizat vineri că va “riposta sever” la orice atac care îl vizează, denunţând desfăşurarea unor importante efective militare de către Polonia la frontiera polono-belarusă, în plină criză a migranţilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Mi se pare că vecinii noştri din Occident, în special Polonia (…), sunt gata să declanşeze un conflict în care le-ar plăcea să antreneze Europa”, a declarat ministrul belarus al apărării, Viktor Hrenin, într-un mesaj video.


Citește și :  Victor Chirilă este noul ambasador al R. Moldova în România

“Forţele armate din Belarus sunt gata să riposteze sever la orice atac”, a avertizat el.

Mii de migranţi care vor să ajungă în UE sunt blocaţi de mai multe zile la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

În contextul afluxului de persoane de la frontiera sa, Polonia, ţară membră a UE şi a spaţiului Schengen, a desfăşurat în zonă 15.000 de militari şi a ridicat un gard supraînălţat cu sârmă ghimpată.

În acest context, Bruxellesul, care acuză Minskul că a orchestrat acest aflux de migranţi pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale împotriva regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, ameninţă cu noi sancţiuni care ar putea fi anunţate săptămâna viitoare.

“Limbajul ultimatumurilor, ameninţărilor şi şantajului este inacceptabil”, a avertizat la rândul său Hrenin.

Citește și : Italienii sunt sfătuiţi să-şi facă doza booster! Numărul de infectări creşte vertiginos

“Tentativele de a ne intimida sau de a ne acuza fără fundament ne forţează să reacţionăm într-un mod adecvat la această situaţie”, a afirmat el, dând asigurări că forţele armate belaruse ar putea “asigura securitatea ţării, inclusiv, dacă va fi necesar, împreună cu principalul nostru aliat strategic, Rusia”.

Rusia este principalul aliat al Belarus şi a efectuat vineri manevre militare împreună cu armata belarusă în apropierea frontierei cu Polonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.