X

Belarus consideră că jocul mobil Pokémon GO ar fi un instrument al serviciilor secrete occidentale

Belarus consideră că jocul mobil Pokémon GO ar fi un instrument al serviciilor secrete occidentale

Un oficial al Ministerului Apărării din Belarus a acuzat jocul mobil Pokémon Go, cândva extrem de popular, de a fi un instrument al serviciilor secrete occidentale, relatează Politico.

Alexander Ivanov, oficial în cadrul Ministerului Apărării, a declarat că jocul a fost folosit pentru a colecta informații despre aviația belarusă din apropiere de Minsk, la apogeul popularității sale în urmă cu aproape un deceniu, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„Unde credeți că erau cei mai mulți Pokémon la acea vreme?” a întrebat Ivanov la talk-show-ul belarus Essentially la începutul acestei săptămâni. „Pe teritoriul celei de-a 50-a baze aeriene, unde se află pista, unde există o mulțime de echipamente de aviație militară. Acolo au fost cei mai mulți Pokémon. Nu sunt acestea informații ale serviciilor secrete?”

Ivanov a adus în discuție Pokémon Go în timpul unei discuții despre obiectele cele mai susceptibile de a fi vizate de spioni.

Pokémon Go este un joc de realitate augmentată, lansat în 2016, care permite milioanelor sale de jucători să își folosească smartphone-urile pentru a captura Pokémon digitali (gândiți-vă: animale imaginare cu superputeri) în lumea fizică.

Acesta a promis noilor utilizatori că „Pokémon pot fi găsiți în fiecare colț al pământului”. Pokémon este o franciză media japoneză care include jocuri video, cărți de joc și o emisiune TV lansată în 1996.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Rusia, aliatul apropiat al Belarusului, a avertizat la momentul respectiv că jocul ar putea reprezenta un risc pentru securitate, în timp ce presa rusă a susținut că este vorba despre un complot al CIA.

Niantic, dezvoltatorul american al aplicației, a negat că Pokémon Go ar fi un instrument de spionaj.

Tags: belarusmobilPokémon Go
Externe