X

Belarus începe testarea capacității de luptă a aviației și apărării aeriene

Belarus începe testarea capacității de luptă a aviației și apărării aeriene

Ministerul Apărării din Belarus a anunțat începerea inspecțiilor unităților și formațiunilor militare, concentrându-se pe pregătirea Forțelor Aeriene și a Forțelor de Apărare Aeriană, conform informațiilor furnizate de BBC.

Într-o declarație pe canalul său Telegram, Ministerul a subliniat că personalul militar, inclusiv rezerviștii, va fi implicat în desfășurarea unei serii complete de activități pentru pregătirea armelor și echipamentelor militare pentru utilizare, precum și pentru deplasarea în zonele desemnate.

Proiectul de monitorizare „Belarusian Gayun” a raportat că la inspecții vor participa două brigăzi de rachete antiaeriene, două brigăzi radiotehnice, cinci regimente de rachete antiaeriene și trei baze aeriene. Aceste acțiuni vin în contextul exercițiilor „Stolin-2024” desfășurate în luna august în regiunea Brest, care se învecinează cu Ucraina, având în vedere situația din regiunea Kursk, Rusia.

Recent, președintele rus Vladimir Putin a anunțat modificări semnificative ale doctrinei nucleare a Rusiei, extinzând motivele pentru utilizarea armelor nucleare. În acest context, președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că Belarus este pregătit să folosească armele nucleare desfășurate în țară în colaborare cu Rusia.

„Mulțumesc, Putin a confirmat recent acest lucru prin modificarea doctrinei nucleare, conform căreia, în cazul unui atac asupra Rusiei și Belarusului, vom folosi arme nucleare”, a declarat Lukașenko, conform agenției de presă belaruse BelTA.

Tags: apărării aerieneaviațieibelaruscapacității de luptăîncepetestarea
Categorii: ExterneȘtirile zilei