Belarusul impune noi restricţii ambasadei SUA

Publicat:

Trimisa specială a SUA pentru Belarus, Julie Fisher, a criticat vineri noile măsuri prin care guvernul de la Minsk îngrădeşte funcţionarea misiunii diplomatice americane în Belarus, precum închiderea Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Aceste măsuri, notificate Washingtonului pe 20 octombrie, includ şi închiderea Centrului American de la Minsk, a mai semnalat într-un comunicat Fisher, care urma să fie ambasadoare a SUA în Belarus, dar regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi-a retras în luna august acordul pentru această numire.


Citeşte şi: Senatul francez NU prelungeşte ‘permisul sanitar’ – Black News

În plus, ”autorităţile belaruse forţează ambasada SUA să concedieze peste 20 de lucrători belaruşi din echipa noastră”, menţionează de asemenea reprezentanta Departamentului de Stat al SUA, în opinia ei ”aceste acţiuni reflectând insecuritatea profundă a autorităţilor belaruse cu privire la rolul diplomaţiei, la legăturile între popoare şi societatea civilă independentă”.

Preşedintele Lukaşenko a răspuns în luna august sancţiunilor americane impunând limitarea la cinci a numărului diplomaţilor americani acreditaţi la Minsk. “Când Washingtonul reduce cooperarea în toate domeniile şi încearcă să ne înăbuşe economic ţara, obiectiv vorbind nu vedem ce sens ar avea prezenţa în Belarus a unui personal atât de numeros al misiunii americane”, a afirmat atunci MAE de la Minsk.

Citește și: Andrew Cuomo a fost INCULPAT pentru agresiune sexuală – Black News

Belarusul şi-a închis la rândul său consulatul de la New York, la cererea Departamentului de Stat american. Statele Unite nu mai au ambasador la Minsk din anul 2008, când Washingtonul a înăsprit sancţiunile împotriva Belarusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.