Belgia a convenit să achiziţioneze câte 10.000 de tratamente cu antiviralele de la Pfizer şi Merck

Publicat:

Belgia a convenit să achiziţioneze câte 10.000 de tratamente cu medicamentele antivirale orale dezvoltate de companiile Pfizer şi Merck împotriva COVID-19, a indicat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, pentru Reuters, potrivit agerpres

Numeroase guverne depun mari eforturi pentru a achiziţiona antiviralul Paxlovid, pastila dezvoltată de Pfizer.


Citește și : Kuweitienii sunt sfătuiţi să plece imediat din mai multe ţări europene

În schimb, molnupiravir, dezvoltat în comun de Merck şi Ridgeback Biotherapeutics, se confruntă cu probleme după rezultatele dezamăgitoare din studiul clinic, Franţa anunţând deja în decembrie anularea comenzii sale pentru acest medicament.

Ministrul belgian al sănătăţii a declarat la începutul lui decembrie că guvernul se află în discuţii cu Merck pentru a achiziţiona molnupiravir, iar autorităţile medicale belgiene recomandaseră să se cumpere atât molnupiravir, cât şi Paxlovid.

‘Ambele discuţii au fost finalizate şi vom cumpăra câte 10.000 de tratamente din fiecare’, a declarat luni pentru Reuters Arne Brinckman, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, întrebat despre posibila achiziţie a ambelor medicamente.

Protocolul de tratament cu antiviralul de la Pfizer constă în administrarea câte unei pastile dimineaţa şi seara, timp de trei zile. În cazul tratamentului cu molnupiravir de la Merck, se administrează câte o pastilă dimineaţa şi una seara, timp de patru zile.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu l-a autorizat pe niciunul dintre ele, dar a emis o recomandare vizând administrarea lor ca tratamente de urgenţă, în contextul în care statele Uniunii Europene se confruntă cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri, cauzată de varianta Omicron, mult mai contagioasă, a SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt belgian nu a răspuns la solicitarea de a preciza ce sumă a fost de acord guvernul să plătească, şi nici nu a indicat când sunt aşteptate primele pastile antivirale.

Citește și : Polonia a preluat preşedinţia OSCE

La sfârşitul lunii decembrie, Franţa a anunţat că a anulat comanda pentru 50.000 de tratamente cu molnupiravir după ce producătorul Merck a făcut publice în noiembrie date indicând că medicamentul este considerabil mai puţin eficient decât se sconta, în studiul său clinic reducând cu circa 30% spitalizările şi decesele la pacienţii cu risc ridicat.

În schimb, Pfizer a anunţat că Paxlovid a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor la pacienţii cu risc ridicat, iar date de laborator sugerează că medicamentul îşi păstrează eficacitatea şi împotriva variantei Omicron a coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.