Belgia a înregistrat un nou record de infectări zilnice

Publicat:

Belgia a stabilit un record de peste 12.000 de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi, marţi, săptămâna trecută, aceasta fiind cea mai mare cifră raportată de la începutul epidemiei pe teritoriul naţional, a anunţat luni agenţia de presă belgiană Belga, citată de AFP, potrivit agerpres.

Peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, o ţară ce are o populaţie de 11,5 milioane de locuitori.


Citește și: Giuseppe Conte anunță noi restricții dure în Italia

Pentru a contracara creşterea explozivă a numărului de cazuri, guvernul belgian a ordonat vineri închiderea tuturor barurilor, cafenelelor şi restaurantelor şi a impus izolarea populaţiei la domiciliu între miezul nopţii şi ora 05:00. Telemunca a devenit obligatorie pentru companiile belgiene al căror obiect de activitate permite această posibilitate. Noile restricţii au intrat în vigoare luni.

În medie, numărul mediu al infecţiilor a crescut săptămâna trecută cu 80%: Belgia a înregistrat peste 7.800 de infecţii zilnice în perioada 9-15 octombrie, în comparaţie cu o medie zilnică de aproape 4.400 de cazuri săptămâna precedentă.

A explodat şi numărul cazurilor severe: în medie, peste 250 de oameni au fost spitalizaţi în fiecare zi a săptămânii trecute, iar sistemul naţional de sănătate a ajuns la limitele capacităţii sale de primire şi de funcţionare.

Ministrul belgian al Sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a recunoscut că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei.

Citește și: UK vrea un acord cu UE, dar aruncă ‘pisica’ în curtea Bruxelles-ului

“Suntem cea mai afectată dintre toate regiunile Europei”, a spus el, referindu-se la situaţia din capitala ţării, Bruxelles, şi a regiunii francofone Valonia.

“Ne aflăm cu adevărat foarte aproape de un tsunami”, a adăugat ministrul belgian pentru postul de televiziune RTL Info, duminică. “Adevărul este că nu mai controlăm deloc ceea ce se întâmplă”, a mai spus Frank Vandenbroucke.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.