X

Belgia anunţă când va lua decizia de extrădare a lui Carles Puigdemont

Justiţia din Belgia va lua la 14 decembrie decizia privind extrădarea liderului destituit al Cataloniei, Carles Puigdemont, şi a altor patru responsabili catalani inculpaţi în tentativa de secesiune a regiunii spaniole, relatează media belgiene preluate de AFP şi dpa.

Anunţul în acest sens a fost făcut de judecătorul responsabil cu examinarea mandatului de arestare european emis pe numele celor cinci foşti membri ai executivului regional în exil.

Citeşte şi: Veste BOMBĂ din Yemen. Fostul preşedinte Ali Abdallah Saleh a fost UCIS – VIDEO

Avocatul Christophe Marchand a afirmat la ieşirea de la şedinţa tribunalului că în viziunea apărării “faptele reproşate guvernului catalan nu constituie infracţiuni în Belgia şi că dacă aceştia sunt extrădaţi către Catalonia şi Spania există riscul de încălcare a drepturilor lor fundamentale”.

Puigdemont şi cei patru colegi ai săi au fugit în Belgia la 30 octombrie. Justiţia spaniolă îi urmăreşte pentru participare la procesul de secesiune a Cataloniei iniţiat la 27 octombrie prin proclamarea unilaterală a “Republicii Catalane”.

Avocaţii catalanilor au anunţat deja că – indiferent care va fi decizia de la 14 decembrie – vor utiliza toate căile de recurs pentru ca aceştia să rămână în Belgia cel puţin până după 21 decembrie, data alegerilor regionale din Catalonia.

Tags: BelgiaCarles PuigdemontcataloniaChristophe Marchandextradarespania
Categorii: Diaspora