Belgia anunţă când va începe procesul teroristului care a ucis patru oameni în muzeul evreiesc

Publicat:

Jihadistul francez Mehdi Nemmouche, acuzat de uciderea a patru persoane în mai 2014 la Muzeul evreiesc din Bruxelles, va compărea pe 10 ianuarie 2019 în faţa unei instanţe din capitala belgiană alături de un presupus complice, Nacer Bendrer, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

”Procesul va debuta pe 10 ianuarie”, a declarat pentru AFP Luc Hennart, preşedintele tribunalului de primă instanţă francofon din Bruxelles, confirmând astfel o informaţie a postului de radio şi televiziune public RTBF.


Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, candidatul lui Trump la Curtea Supremă face destăinuiri la TV

Cei doi acuzaţi vor răspunde în boxa acuzaţilor la acuzaţia de comitere a unui ‘asasinat terorist’. Procesul judiciar ar urma să dureze mai multe săptămâni.

Conform acuzării, Mehdi Nemmouche, infractor recidivist în vârstă astăzi de 33 de ani, este bărbatul care, pe 24 mai 2014, a deschis focul în holul de la intrarea în Muzeul evreiesc din Bruxelles.

Nemmouche, care a luptat în Siria alături de jihadişti, a fost reţinut la scurt timp după ce a ajuns de la Bruxelles la Marsilia, în sud-estul Franţei, la 30 mai 2014. Extrădat în Belgia două luni mai târziu, a fost inculpat pentru asasinat într-un context terorist şi de atunci se află după gratii. A recunoscut că a ‘jucat un rol’ în atac, dar a negat că a fost prezent la Muzeul evreiesc din capitala Belgiei.

Citeşte şi: Julian Assange a renunţat să mai ceară azil în Ecuador

Nacer Bendrer, care s-a aflat în contact cu Mehdi Nemmouche cu ceva timp înainte de atac, a fost reţinut la Marsilia la 9 decembrie 2014 şi a fost eliberat condiţionat după doi ani de arest preventiv petrecuţi în Belgia, fiind plasat apoi sub control judiciar în Franţa. Bendrer neagă că l-ar fi ajutat în vreun fel pe Nemmouche şi a lăsat să se înţeleagă că un alt cetăţean francez, Mounir Attalah, ar fi putut juca un rol în aprovizionarea acestuia cu arme. Deşi s-a declarat “100% nevinovat”, Attalah a fost inculpat ca autor, coautor sau complice şi a fost eliberat condiţionat.

În vârstă de 30 de ani, Bendrer a fost condamnat la cinci ani de închisoare la începutul acestei luni, la Marsilia, într-un alt dosar, pentru tentativă de extorcare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.