Belgia: Un fost codeţinut al lui Benjamin Herman, autorul atentatului de la Liege, a fost arestat

Publicat:

Un fost codeţinut al lui Benjamin Herman, autor al atentatului jihadist soldat cu trei morţi, în 29 mai, la Liege, a fost arestat miercuri la Verviers, alt oraş din estul Belgiei, a anunţat Parchetul federal belgian, confirmând informaţii din presă, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit mass-media, acest suspect, identificat drept “Fouad B.”, ar fi suspectat de participare la radicalizarea lui Benjamin Herman.


Citește și : Taifunul Ewiniar a ajuns pentru a doua oară pe parcursul unei singure zile pe coastele sud-estice ale Chinei

Cei doi bărbaţi, condamnaţi de mai multe ori pentru delicte, au stat împreună în închisoarea din Lantin, lângă Liege (est), a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului federal, Eric Van Der Sypt. Însă, a adăugat acesta, Benjamin Herman a fost transferat în 2017 la închisoarea din Marche-en-Famenne (sud), iar radicalizarea lui nu poate fi, în acest stadiu, asociată cu o persoană sau un motiv anume.

Acest fost codeţinut a fost “eliberat” la 22 mai de Camera de consiliu din Liege şi a fost apoi arestat pentru încălcare a condiţiilor de eliberare condiţionată”, a continuat Van Der Sypt.

În 29 mai, în jurul orelor locale 10:30 (08:30 GMT), pe o mare arteră din centrul oraşului Liege, Benjamin Herman, delincvent radicalizat, în vârstă de 31 de ani, care beneficia de o eliberare temporară din penitenciar, a ucis cu tiruri de armă doi poliţişti şi un student, strigând de mai multe ori “Allah Akbar”, după care a fost lichidat de forţele de ordine.

Faptele au fost calificate drept “asasinate teroriste” de justiţia belgiană şi revendicate la 30 mai de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

Citește și : Cehia: Miliardarul Andrej Babis desemnat premier pentru a doua oară

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul voia “în mod clar” să atace poliţia, iar modul său de operare – a agresa mai întâi cu cuţitul poliţişti pentru a le lua armele – aminteşte de cel pe care îl promovează în mod regulat SI în propaganda sa pe internet, a subliniat Parchetul federal la o zi după fapte.

Triplul asasinat a implicat şi o scurtă luare de ostatici într-o instituţie şcolară. Patru poliţişti au fost de asemenea răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.