X

Belgia: Fetiţa kurdă decedată într-o camionetă urmărită de poliție a fost ucisă de ‘un glonţ’

Fetiţa kurdă în vârstă de doi ani care a murit joi în Belgia, într-o camionetă cu migranţi urmărită de poliţie, a fost ucisă de ‘un glonţ’, a indicat vineri Parchetul din oraşul Mons, potrivit agerpres.

‘Autopsia a permis să se determine că un glonţ intrat la nivelul obrazului a fost cauza morţii’, a declarat, pentru AFP, Frédéric Bariseau, prim-substitut al Parchetului din Mons.

Citește și : Guvern fără surprize la Moscova. Putin a acceptat lista lui Medvedev

‘Voi fi prudent în ce priveşte faptul că glonţul putea fi al poliţiei. Trebuie confruntate constatările’, a adăugat magistratul.
El a precizat că, din ordinul judecătorului de instrucţie, a fost deschisă o anchetă de către Comitetul permanent de control al serviciilor de poliţie (‘Comitetul P’).

Joi, Parchetul a informat că poliţiştii au deschis focul pentru a opri camioneta, după o urmărire între Namur şi Maisieres, o suburbie a oraşului Mons.

Copilul, care se afla la bord, a decedat ulterior în ambulanţa care îl transporta la spital.

În camionetă călătoreau 30 de persoane, printre care 26 de adulţi, toate de origine kurdă.

‘Eveniment tragic cu consecinţe dramatice. Ancheta este în curs’, a scris pe Twitter ministrul belgian de interne, Jan Jambon, indicând un link spre un articol privind decesul fetiţei ‘din cauza unui glonţ rătăcit’.

Citește și : ONU: Răspunsul Israelului în Gaza a fost ‘total disproporţionat’

Incidentul a provocat vâlvă joi la Grande-Synthe, în apropiere de Dunkerque, nordul Franţei, fetiţa fiind membră a ‘unei familii de migranţi găzduite în prezent într-un gimnaziu din Grande-Synthe’, conform prefecturii departamentului Nord.

Parchetul afirmase iniţial joi, după primele constatări, că ‘fetiţa nu a decedat în urma focurilor de armă ale poliţiştilor’.

Tags: BelgiakurdămigrantiMonspolitie
Categorii: Diaspora